Astăzi va avea loc prima ședință online a Parlamentului din istoria României. Se va vota starea de urgență decretată luni

Astăzi va avea loc prima ședință online a Parlamentului din istoria României. Se va vota starea de urgență decretată luni

La începutul acestei săptămâni, în data de luni, 16 martie, președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Parlamentul se întrunește astăzi într-o ședință comună online, la ora 12.00, pentru a vota decretul semnat de Președinte.

Va fi o premieră, deoarece, în actualul context epidemiologic, va fi folosită o procedură specială de dezbatere, precum și un vot electronic la distanță.

INFORMARE COVID-19

Şedinţa Parlamentului va fi transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii îşi vor susţine intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct, relatează Mediafax.

Votul deputaţilor şi senatorilor se va exercita printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Președinții celor două camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Titus Corlățan, vor fi prezenți în sala de plen.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...