// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

ASTĂZI: ”Unire pe tărâmul artelor”, la Caponiera din Cetatea Alba Carolina. Spectacol susţinut de cursanţii şcolilor de arte din Alba şi Cluj

Iubitorii artelor sunt invitaţi, marţi, 8 mai 2018, începând cu ora 16:30, la Caponiera din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, la un spectacol de excepţie susţinut de cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba şi invitaţii speciali ai acestora de la Şcoala Populara de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca.

Evenimentul va fi însoţit de o frumoasa expoziţie de grafica cu personalităţi istorice denumită „File de istorie în arta grafică” şi o mica reprezentaţie pregătita Garda naţională a României, trupă de reconstituire istorică formată în urma unui proiect al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

Din program nu vor lipsi recitalurile de muzică uşoară, de muzică populară şi reprezentaţiile de dansuri şi teatru susţinute de cursanţii celor două şcoli de arte. Evenimentul se va desfăşura în cadrul „Proiectului 100” iniţiat în anul 2016 de către clujeni și căruia i s-au alăturat şcolile de arte aflate la 100 de kilometri de municipiul Cluj Napoca: Alba Iulia, Bistriţa, Târgu Mureş şi Zalău.

„Îi invităm cu drag pe toţi cei care iubesc artele să se bucure de un eveniment cultural deosebit care s-a născut în urma colaborării dintre cursanţii şcolilor de arte din Alba şi Cluj. Salutăm Şcoala Populară de Arte Cluj, care a răspuns cu amabilitate invitaţiei noastre şi, în Anul Centenar, realizăm şi noi o unire simbolică pe tărâmul artelor”, a spus Marinela Popa, şeful Serviciului Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419