ASTĂZI| Spectacol folcloric extraordinar al Orchestrei Române de Folclor, la Alba Iulia: Cântec pentru Făuritorii Libertății
ASTĂZI| Spectacol folcloric extraordinar al Orchestrei Române de Folclor, la Alba Iulia: Cântec pentru Făuritorii Libertății
Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează duminică, 16 octombrie 2022, spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, susținut de Orchestra Română de Folclor, un eveniment care este dedicat Centenarului Încoronării. Concertul va avea loc la ora 18:00 în Piața Cetății din Alba Iulia și în cadrul acestuia vor evolua numeroși artiști îndrăgiți de folclor.
Astfel, pe scenă vor urca artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Cornel Borza, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”. Participă Orchestra Română de Folclor, dirijor și inițiator Alexandru Pal, prima orchestră de uniune națională din țară, înființată în anul 2021 cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României la Alba Iulia. Orchestra a fost înființată în cadrul unui amplu proiect de promovare a zilei naționale și a patrimoniului cultural imaterial pe plan internațional, concertul susținut cu ocazia lansării fiind difuzat în 33 de țări de pe 5 continente.
Programul va fi completat cu momente de reconstituire istorică filmate in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Spectacolul folcloric extraordinar din Piața Cetății va fi prezentat de jurnalista Andreea Bogdan și va fi ulterior transmis în preajma Zilei Naționale a României din acest an, pe posturile Televiziunii Române – TVR1 și TVR Internațional.
Spectacolul folcloric extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății” este un produs cultural-artistic marca Centrul de Cultură „Augustin Bena”, implementat cu sprijinul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.
Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în această perioadă o serie de evenimente cultural- artistice dedicate Centenarului Încoronării (împlinirea a 100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a primilor regi ai României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria). Manifestările dedicate Centenarului Încoronării sunt organizate sub înaltul patronaj al prim-ministrului România, în parteneriat cu Consiliul Județean, Casa Regală a României și Primăria Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Câți metri cubi de lemn din fondul forestier al municipiului Alba Iulia vor fi valorificați în 2025: Prețuri de vânzare
Câți metri cubi de lemn din fondul forestier al municipiului Alba Iulia vor fi valorificați în 2025: Prețuri de vânzare În cadrul ședintei ordinare din 30 ianuarie 2025, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea volumului maxim al masei lemnoase care se va recolta și valorifica în […]