Rămâi conectat

Curier Județean

ASTAZI| Sfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădești: Credincioșii sunt așteptați să ia parte la Sfânta Liturghie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTAZI| Sfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădești: Credincioșii sunt așteptați să ia parte la Sfânta Liturghie

Născută ca o necesitate firească, urmare a unor controverse între cele două biserici (Ortodoxă și Greco – catolică), la data de 2 octombrie 2008 s-a așezat piatra de temelie a Bisericii Ortodoxe din Rădești ce poartă hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

După cum ne relata preotul paroh – părintele Ioan Ghibescu, construcția locașului de cult s-a înălțat între 2009 – 2015, iar pictura s-a realizat în perioada 2016 – 2021. Stranele pentru credincioși au fost achiziționate în cursul anului 2021.

Toate aceste mari eforturi financiare au avut ca suport contribuțiile venite din partea credincioșilor, a autorităților centrale, județene și locale: Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Rădești.

Acum, biserica și credincioșii alături de comunitatea locală se pregătesc de marea sărbătoare: Slujba de sfințire a bisericii, moment care se va săvârși duminică, 17 iulie 2022. „Un moment înălțător, de mare trăire spirituală, pentru că o dată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre”, spune părintele Ghibescu.

Cu puține zile înaintea evenimentului, totul este pregătit să-şi primească veşmântul cel preafrumos al sfinţirii: preotul, alături de consilieri şi comitetul de organizare a pregătit sărbătorescul moment, cu multă băgare de seamă, revizuind, cele necesare ceremoniei de duminică: împrejmuirea cu noul gard, refacerea trotuarelor, curățenia interioară și exterioară.

Totul pregătit în așteptare cu multă dragoste a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei pentru a sfinții ostenelile de aproape un deceniu și jumătate ale credincioșilor locali.

Înalt Preasfințitul Părinte Irineu va fi intâmpinat duminică, de credincioși precum și de soborul de preoţi şi diaconi, în jurul orei 09.00, după ce înainte, la ora 08.00 va avea loc Sfințirea Apei. Între orele 09.00 – 10.00 are loc Sfințirea Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 10.00 Înalt Preasfințitul Părinte Irineu va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti Cuvântul de învățătură adresat participanților la eveniment.

La final, toți credincioșii se vor închina în Sfântul Altar și vor primi binecuvântarea sfinților slujitori ai bisericii. „Vă îndemn să nu pregetați a gusta din bucuria și emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe, de o rară frumusețe.

După Dumnezeiasca Liturghie, cred că această sfântă oficiere este cea mai impresionantă şi mai plină de semnificaţii, agonisind clipe cereşti în sufletele dumneavoastră.

Vă aștept pe cât mai mulți să fiți părtași la bucuria noastră”, a transmis părintele paroh, Ioan Ghibescu. Părintele Ghibescu a fost hirtonit ca preot în 2003, iar din 2006 este preot la Parohia Rădești.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea