Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj *Colocviu studenţesc, la primul meci din 2015

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare Cupa Romaniei25Astăzi, la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” este prevăzută prima partidă oficială din noul an în arealul sportiv al judeţului. Confruntarea dintre CS Universitatea Alba Iulia (locul al treilea, cu 27 de puncte; 12 victorii şi trei eşecuri) şi Universitatea Cluj (poziţia a 11-a, cu 18 puncte; 3 succese şi 12 înfrângeri) contează pentru etapa a 16-a a Ligii Naţionale de baschet feminin.
La întâia apariţie în faţa fanilor, studentele din Cetatea Marii Uniri vor înfrunta un adversar accesibil, diferenţa valorică dintre combatante fiind una netă. De altfel, raportul meciurilor directe este unul favorabil echipei albaiuliene, care conduce cu scorul de 13-4. În tur, CSU Alba Iulia s-a impus cu scorul de 86-46 şi a bifat astfel a 9 victorie consecutivă în faţa studentelor de pe Someş.
*Crăciun pentru Popov şi Deura
Ortodocşii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe data de 7 ianuarie 2015, sărbătoarea ghidându-se după calendarul iulian, data fiind decalată cu 13 zile faţă de cea a Crăciunului, după calendarul ortodox român, cel gregorian. Astfel, antrenorul sârb Miroslav Popov şi baschetbalista bosniacă Milica Deura vor celebra Sfânta Naştere a Mântuitorului în sala de sport, fiind angrenaţi în întâlnirea din această seară. Rezumând, va fi bifat un antrenament cu public în condiţiile startului părţii secunde a sezonului şi a unui program foarte încărcat. De fapt, adevăratul test se va derula sâmbătă, lângă Turnul Chindiei. Primul derby al anului va fi la Târgovişte, campioana României urmând să întâlnească pe CSU Alba Iulia, într-un meci care contează pentru etapa a treia a returului.
*Studentele, în top
Conform datelor existente pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, câteva dintre jucătoarele pregătite de Miroslav Popov s-au remarcat în acest campionat. Astfel Ogowumi Agunbiade este pe locul al 5-lea în ierarhia punctelor marcate până în prezent, cu 264 de puncte (pe locul al 9-lea se situează Jessica Kuster – 251 de puncte în 14 meciuri). Valencia McFarland se poziţionează a 4-a în ierarhia paselor decisive, cu un total de 72 de pase din 14 dispute. La capitolul „recuperări” întâlnim acelaşi duet albaiulian, Agunbiade (locul 8 cu 130 de recuperări) şi Kuster (locul 11, cu 119 recuperări). Cea mai eficientă dintre echipierele formaţiei din Cetatea Marii Uniri s-a dovedit aceeaşi Agunbiade, clasată pe poziţia a 4-a (un total de 313), coechipiera sa Kuster situându-se pe locul şapte (un total de 278).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea