Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Astăzi, la Alba Iulia-Manifestări patriotice dedicate drapelului şi românismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Motto: „Ostaşi români, vă ordon: treceţi Prutul!”
Anul acesta se împlinesc 130 de ani de la naşterea mareşalului Ion Antonescu şi 71 de ani de la ordinul său memorabil, emis în data de 22 iunie 1941, către Armată: „Ostaşi români, vă ordon: treceţi Prutul!”. Cu acest ordin începea eliberarea pământului românesc din Basarabia şi Bucovina. De asemenea, peste câteva zile, în data de 26 iunie, se sărbătoreşte Ziua Drapelului României. Din această perspectivă, ce zi mai potrivită pentru sărbătorirea drapelului şi a românismului poate fi, decât cea de 22 iunie? Prin urmare, cu acest prilej, la Alba Iulia are loc o manifestare patriotică dedicată drapelului naţional, spiritului românesc şi, totodată, acestui mare nedreptăţit al istoriei care este mareşalul Ion Antonescu. Omul care a condus destinul ţării în cele mai dificile momente ale existenţei naţiunii noastre, omul care a avut de luat cele mai dificile decizii, în condiţiile în care însăşi fiinţa noastră naţională se afla în pericol. Omul care a fost apoi „răsplătit” de noua putere, cea comunistă (importată de la Răsărit pe tancurile ruseşti), cu execuţia. Omul care ar putea spune azi, de dincolo de mormânt, ca şi anticul Scipio: „Patrie ingrată, nu meriţi nici cenuşa mea…!”  Dar în acest caz, nu patria e ingrată, ci noi, românii de azi, care nu avem curajul să recuperăm memoria acestui mare patriot român, considerat în continuare ca fiind criminal de război, deşi numeroase documente de arhivă dovedesc contrariul! Iar acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, la Budapesta, a fost înălţată o statuie dedicată lui… Horthy!
Aşadar, azi, 22 iunie, începând cu ora 17.00, la Alba Iulia va avea loc o manifestare paşnică şi apolitică dedicată drapelului şi memoriei mareşalului Antonescu, precum şi a altor eroi înaintaşi, organizată de Asociaţia „Realitate şi Adevăr, Alba Iulia – Chişinău”, căreia i s-au alăturat Asociaţia „1 Decembrie 1918, pentru unitatea şi integritatea României”, Asociaţia „Cultul Eroilor”, Asociaţia Veteranilor de Război, Filiala Alba, şi Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu”. Manifestarea va consta în depunerea de coroane şi jerbe la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste situat în incinta catedralei „Sf.Ioan” (catedrala nouă, de pe drumul spre Schit), urmată de un marş cu drapelul ţării în frunte şi de o sesiune de comunicări tematice, ce va avea loc la Sala Unirii. Veniţi, astăzi, în număr cât mai mare, la Catedrala „Sf.Ioan”, pentru a arăta ţării şi lumii întregi că ne pasă de neamul nostru şi de eroii noştri, recunoscuţi sau nerecunoscuţi de istorie! Dumnezeu să fie alături de noi!

Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Florile de salcâm – mai mult decât frumos mirositoare!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florile de salcâm – mai mult decât frumos mirositoare! Sfârșitul primăverii se apropie și ne îndreptăm cu pași repezi către o vară călduroasă. În această perioadă suntem răsfățați de mirosul salcâmilor care au înflorit și ne încântă privirea în parcuri și păduri. Florile sale dulci şi parfumate sunt locul favorit de întâlnire al albinelor, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea