Rămâi conectat

Curier Județean

Astăzi are loc repartizarea celor 198 de candidaţi din judeţul Alba care au obţinut note titularizabile în învăţământ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La concursul de titularizare în învăţământ, susţinut în 30 iulie, au fost depuse 69 de contestaţii dintre care 6 cadre didactice obţinut notă de titularizare în urma recorectării lucrărilor. Un cadru didactic a primit iniţial notă titularizabilă, după soluţionarea contestaţiilor, nota a ajuns sub 7.00, care este nota minimă pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar. De aici rezultă că numărul profesorilor titulari din judeţul Alba a crescut de la 193 la 198, în urma soluţionării contestaţiilor din 8 august, conform inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Alba, prof. Rodica Groza, preşedintele Comisiei judeţene de mobilitate a personalului didactic. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română – 12, educatoare – 11, învăţătoare – 10, matematică – 7 şi educaţie fizică – 5 contestaţii. 

La examenul de titularizare singura notă de 10.00 a fost primită de înv. Milica-Ramona Cinezan, din Teiuş. Repartizarea dascălilor titularizabili are avea loc astăzi, de la ora 9.00, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. În 14 august va avea loc repartizarea candidaților care au obţinut peste nota 5.00, pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată.

Amintim faptul că la școlile, grădinițele și liceele din județul Alba sunt disponibile 76 de posturi de profesori titulari. În total, sunt scoase la concurs 568 de locuri în învățământ, dintre care 199 cu normă întreagă și 369 cu fracțiuni de normă. Cele mai multe locuri sunt pentru învăţătoare – 103 şi educatoare – 63.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013, conform alin. (61), iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.”

Candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original.

În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

Graficul repartizărilor, listele cu posturi, rezultatele concursului, sunt afişate la sediul ISJ Alba, Str. Gabriel Bethlen, Nr. 7, Alba Iulia, la sediul centrului de concurs şi sunt postate pe site-ul ISJ Alba la adresa personal.albanet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea