Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI | Acțiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Cugir. Recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI | Acțiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Cugir. Recomandări pentru cetățeni

Vineri, 12 iulie, începând cu ora 21:00 va avea loc o acțiune de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a spațiilor exterioare și toaletelor publice de pe domeniul public al orașului Cugir.

Serviciul Public de Gospodarire Locala Cugir va demara o etapă de operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare preventivă în zone vizând toaletele publice, parcuri de pe domeniul public și privat al localității Cugir.

Zonele în care se vor executa operațiunile de dezinsecție vor fi presemnalizate prin plăcute de avertizare.

Se recomandă ca persoanele vârstnice, persoanele cu probleme cardiace și respiratorii, precum și copiii să evite zonele în care se efectuează aceste operațiuni pentru a nu intra în raza de acțiune a aparatelor pulverizatoare.

De asemenea, în atenția apicultorilor, vă comunicăm faptul că operațiunile de dezinsecție se vor efectua cu mijloace terestre, în cadrul tuturor parcurilor și locurilor de joacă, cu această ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine.

Scopul operațiunii de dezinsecție îl reprezintă complexul de măsuri care combat/previn înmulțirea insectelor ectoparazite (căpușe, țânțari, muște, tăuni, etc.) care constituie o sursă de infecție și care pot vehicula germenii patogeni ai unor boli infecțioase sau generatoare de disconfort.

Dezinfecţia reprezintă procedura de distrugere a majorităţii microorganismelor patogene sau nepatogene de pe orice suprafeţe (inclusiv tegumente), utilizându-se agenţi fizici şi/sau chimici, iar deratizarea urmărește în special înlăturarea rozătoarelor.

Produsele folosite pentru această operațiune sunt: SOLFAC COMBI NF produs ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide și este autorizat pentru profilaxia sanitar-umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, având avizul cu nr. 5018BIO/18/12.24 și RODEX PASTA BAIT avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății cu certificate pentru autorizareaprodusului nr. RO/2019/0037/MRA/UK-2016-0988.

Această operațiune va fi executată de către SC DeratMouse SRL, societate certificată cu competențe profesionale de dezinfecție, deratizare, dezinsecție și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare:

– Legea 101 din 2006 a serviciului de salubrizare a localităților; cu modificarile și completările ulterioare.
– Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
– Hotărâre Guvernului nr. 956 din 2005 privind plasarea pe piaţă a produselor biocide.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea