Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI: 361 de elevi din județul Alba au participat la etapa națională a Concursului Lumina Math

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emoții mari pentru 361 de elevi din județul Alba, care au participat astăzi la etapa națională a Concursului Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.  

Elevii din clasele II – VIII care au trecut de etapa județeană s-au prezentat astăzi la Școala Generală ”Mihai Eminescu” pentru a susține proba din cea de-a doua etapă a concursului. În prima etapă s-au înscris în total 1.996 de elevi din Alba iar la nivelul întregii țări au fost peste 50.000 de concurenți. În funcție de punctajul obținut s-au calificat în etapa națională primii 15% din fiecare județ.

La concursul de astăzi au participat elevi din 33 de unități de învățământ din Alba, cei mai mulți – 135, provenind de la Școala Generală ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, 46 de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, 21 de la Școala Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia,  20 de la Școala Gimnazială ”Singidava” din Cugir etc.

Subiectele au constat în 30 de probleme de tip grilă pentru clasele II-IV, și 40 de probleme de tip grilă pentru clasele V-VIII, cu grade diferite de dificultate, fiecare problema având 5 variante de răspuns, și un singur răspuns corect. Rezultatele vor fi anunțate în data de 23 decembrie.

În funcție de performanțele lor la faza națională, fiecare elev câștigător din clasele a II-a, a III-a, a IV- a, a V-a, a VI- a, a VII- a și a VIII- a, va fi recompensat astfel: Locul I – 100 de lei; Locul II – 75 de lei; Locul III – 50 de lei; în perioada 17-20 Aprilie 2013, primul elev din fiecare categorie, pe județ, în care sunt înscriși minimum 400 de participanți, va câștiga o excursie în Turcia-Istanbul (dacă într-un județ, numărul copiilor înscriși este mai mare de 400, încă un elev va primi ca premiu o excursie în Turcia, pentru fiecare multiplu de 400); primul elev din fiecare categorie/județ, după câștigătorii excursiei în Turcia (în județele unde este cazul), va participa la Tabăra națională, în perioada Iulie/August 2013.

Obiectivul concursului Lumina Math este de a crește randamentul copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VIII-a înainte de Testarea Națională, de a-i familiariza cu testul – grilă și atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii și de a îmbunătăți cooperarea între școli și sprijinirea școlilor în vederea aprecierii nivelului de pregătire a elevilor.

Lumina Math este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima ediție au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logică. Datorită cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare, organizatorul concursului – Lumina Instituţii de Învăţământ – a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI și VII. În anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11.500 de elevi din 21 de județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea