Rămâi conectat

Curier Județean

Astăzi, 11 august Ivan Patzaichin revine la Alba Iulia pentru a 7-a ediţie a competiţiei ”Descoperă Rowmania”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 11 august Ivan Patzaichin revine la Alba Iulia pentru a 7-a ediţie a competiţiei ”Descoperă Rowmania”. Liber la înscrieri şi la vâslit pe Mureş

Ivan Patzaichin şi ”Descoperă Rowmania” revin la Alba Iulia în căutare de campioni la vâslit! Duminică, 11 august, începând cu ora 9.30, în zona Podului peste Mureş (Cartierul Partoş, ieşirea spre Sebeş) se va desfăşura a 7-a ediţie a acestei manifestări. Sunt aşteptaţi toţi cei care vor să participe, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, ca şi concurenţi sau doar ca simpli spectatori şi susţi­nători.

Organizatorii s-au gândit şi la cei mici, cărora le-au pregătit un atelier special, de construcţie de bărci. “Mă bucur că şi la Alba Iulia am reuşit să adaptăm şi, mai ales, să perpetuăm ideea că, fie şi doar pentru o zi sau două, a fi este egal cu a vâsli. Iar când ai un partener ca Ivan Patzaichin, care inspiră chiar şi doar prin nume, ca să nu mai vorbim de performanţe, nu te poţi aştepta decât la un eveniment foarte reuşit, la fel cum a fost la fiecare ediţie.

Vrem însă mai mult decât atât şi e deja în implementare un proiect drag mie, care tocmai asta vizează: amenajarea unui debarcader şi a unei zone de agrement pe Mureş, aici, în Alba Iulia. Un loc care să pună în valoare frumuseţea Mureşului şi de care să se bucure în aceeaşi măsură şi albaiulienii, dar şi cei care ne vizitează. Până la finalizarea acestui proiect, ne bucurăm împreună de «Descoperă Rowmania», competiţia din acest week-end şi de evenimentele din jurul ei”, a precizat Voicu Paul, viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia.

Înscrierile se fac la faţa locului, în dimineaţa concursului. Accesul este gratuit! Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala naţională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea.

Programul competiţiei

Duminică, 11 august – Râul Mureş, zona Partoş: Competiţie de vâslit în canotci de 10+1: 9:30 – 11:00 Înscrierea participanţilor; 10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstraţie de vâslit; l11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs şi şedinţa tehnică (instructaj); l12:00 – 14:00 Desfăşurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala); 14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1. Atelier pentru copii: 10:00 – 14:00: Atelierul Mobil – cum se construieşte o canotcă. “Pe tot parcursul evenimentului, partenerii noştri de la Vichi Farm şi Alphega Farmacie vor efectua măsurări ale vârstei arteriale şi ale vârstei pulmonare cu echipamente ultra performante”, au declarat organizatorii.

Luni, 12 august – Sala de şedinţe Direcţia Programe – Conferinţa Apele Unite ale României – Consolidăm comunitatea râului Mureş. Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului naţional al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania este parte din campania naţională Apele Unite ale României (A.U.R.), de conştientizare şi valorizare a potenţialului hidrografic românesc prin activităţi de educaţie non-formală, ecologizare şi sport în aer liber şi prin angrenarea comunităţilor într-un exerciţiu de preţuire şi protejare a apelor ce le traversează. ”Descoperă Rowmania” Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea