Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația Justiția pro Cetățean începe un proiect de educație juridică în liceele din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Justiția pro Cetățean va începe implementarea proiectului ”Prevenție.Informare 1.1.”, în perioada 19- 21 martie.

Proiectul se adresează elevilor de liceu din clasele XI-XII din municipiul Alba Iulia.

Ideea proiectului pornește de la necesitatea de a răspândi informații corecte și adecvate despre: riscul încălcării normelor legale adoptând comportamente deviante sau criminale, lipsa informării corecte despre normele juridice și raporturile juridice ale statului român, sistemul juridic din România, activitatea magistraților,  activitatea cadrelor polițienești, a personalului din mediul privativ de libertate, a consilierilor din sistemul de probațiune.

În cele trei zile de proiect elevii  claselor a XI-a a  Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”,  vor avea prilejul în cadrul orelor de dirigenție de a interacționa cu specialiști din domeniul juridic.

Printre invitați se vor număra reprezentanți ai IPJ Alba care vor atinge subiecte precum abordarea de către organele legii a cetățenilor, necesitatea legitimării față de organele de lege și reguli de conduită în societate.

Din partea grefierilor domnii Raul Nicolae Ban și Adrian Mircea Dondoș își vor prezenta munca pe care o exercită și atribuțiile unui grefier în infăptuirea actului de justiție.

Consilierii de probațiune vor fi reprezentați prin doamna Belizna Alexandra, care le va vorbi elevilor despre meseria de consilier de probațiune și importanța pe care o are în mediul juridic aceasta.

Acest eveniment este primul dintr-o serie ale asociației în ceea ce privește educația juridică în rândul elevilor de liceu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea