Asociația Justiția pro Cetățean începe un proiect de educație juridică în liceele din Alba Iulia

Asociația Justiția pro Cetățean va începe implementarea proiectului ”Prevenție.Informare 1.1.”, în perioada 19- 21 martie.

Proiectul se adresează elevilor de liceu din clasele XI-XII din municipiul Alba Iulia.

Ideea proiectului pornește de la necesitatea de a răspândi informații corecte și adecvate despre: riscul încălcării normelor legale adoptând comportamente deviante sau criminale, lipsa informării corecte despre normele juridice și raporturile juridice ale statului român, sistemul juridic din România, activitatea magistraților,  activitatea cadrelor polițienești, a personalului din mediul privativ de libertate, a consilierilor din sistemul de probațiune.

În cele trei zile de proiect elevii  claselor a XI-a a  Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”,  vor avea prilejul în cadrul orelor de dirigenție de a interacționa cu specialiști din domeniul juridic.

Printre invitați se vor număra reprezentanți ai IPJ Alba care vor atinge subiecte precum abordarea de către organele legii a cetățenilor, necesitatea legitimării față de organele de lege și reguli de conduită în societate.

Din partea grefierilor domnii Raul Nicolae Ban și Adrian Mircea Dondoș își vor prezenta munca pe care o exercită și atribuțiile unui grefier în infăptuirea actului de justiție.

Consilierii de probațiune vor fi reprezentați prin doamna Belizna Alexandra, care le va vorbi elevilor despre meseria de consilier de probațiune și importanța pe care o are în mediul juridic aceasta.

Acest eveniment este primul dintr-o serie ale asociației în ceea ce privește educația juridică în rândul elevilor de liceu.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Elev 17 martie 2018 at 19:17

Poate inițiatorii proiectului nu știu ca e simularea la BACALAUREAT !!!!!!

Justiția pro cetățean 19 martie 2018 at 8:31

Salutări! Programul a fost realizat alături de directorul Colegiului HCC pentru clasa a XI a. Mulțumim de atenționare și mult succes la simulare dacă te afli printre cei de clasa a XII a.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...