Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociația Infrastructura Alba Iulia cere un ”Ghid al Cetățeanului” pentru sprijinirea celor de pe străzi nemodernizate, fără utilități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Infrastructură Alba Iulia strânge semnături de la albaiulieni pentru un memoriu adresat primăriei format din mai multe solicitări. Una dintre ele se referă la elaborarea unui proiect „Ghid al Cetățeanului” care să vină în sprijinul albaiulienilor care locuiesc în zone cu străzi încă nemodernizate și fără utilități.
”Am luat legătura astăzi cu mai mulți consilieri locali, din ALDE și PSD deocamdată, urmând să cerem susținere și celor PNL și PMP pentru un proiect de HCL prin care primăria să susțină financiar un astfel de Ghid. Am speranța că în curând vom reuși ceea ce albaiulienii așteaptă de mult. Mă refer aici la creionarea unui „proiect de oraș” pentru următorii 20 de ani la care să punem umărul toți consilierii locali indiferent de culoarea politică..În acest an, 2018, cred că suntem primii care avem obligația să fim un exemplu în ceea ce înseamnă unitatea în jurul unor proiecte majore pe termen lung. Acest proiect, cu „Ghidul Cetățeanului” mi-aș dori să fie practic pilotul acestui nou tip de abordare”, a declarat pentru ziarulunirea.ro consilierul local Mircea Trifu.
Memoriul.

Către: Primăria municipiului Alba Iulia

           Consiliului local al municipiului Alba Iulia

În atenția: Domnului Primar Mircea Gheorghe Hava

              Consiliului local al municipiului Alba Iulia

Ca urmare a întâlnirii cetățenești organizate în data de 23 moiembrie 2017 ora 17:00 în sala de ședință la sediul Direcției Programe din Alba Iulia, str. Bucovinei, nr.6, de către Asociația Infrastructură Alba Iulia, întâlnire la care au participat mai mulți consilieri locali, dl. Viceprimar Gabriel Pleșa, directori și șefi de servicii din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, suntem în măsură să concluzionăm următoarele:

  1. Contractul pe care Primăria municipiului Alba Iulia îl are în prezent cu societatea prestatoare pentru pietruirea/înteținerea străzilor neasfaltate din municipiul Alba Iulia trebuie îmbunătățit cu alte soluții tehnice precum structura rutieră cu ”macadam penetrat”, prezentată la întâlnire de dna. ing. constructor Teiss, iar suma alocată trebuie cel puțin dublată.
  1. Vă solicităm să îmbunătățiți procedurile legale de preluare în domeniul public a străzilor private și să elaborați un ”ghid al cetățeanului” în care să fie explicate pe larg toate aspectele legate de :

a) renunțarea la proprietate;

b) drumurui cu servituți;

c) donații…etc

Ținem să vă precizăm că în continuare, deși s-a stabilit ca și practică preluarea drumurilor cu servituți, cât și a celor formate din mai multe parcele, cetățenilor li se spune altceva atunci când solicită asta la unele birouri din cadrul Primăriei

  1. Vă solicităm o întâlnire, într-o zi și la o oră pe care vă rugăm să ne-o comunicați, între Dvs. , d-le. Primar și conducerea Asociației Infrastructură Alba Iulia, în care să stabilim un mod de colaborare care să  ducă la realizarea obiectivelor noastre comune în cel mai scurt timp:
  • Rezolvarea situației juridice a străzilor fără utilități, neasfaltate din municipiul Alba Iulia;
  • Realizarea infrastructurii pe aceste străzi, eventual vă rugăm să vă gândiți la posibilitatea legală de înfințare a unui birou în cadrul primăriei municipiului Alba Iulia, care să sprijine logistic cetățenii în chestiuni legate exclusiv de acest proces de transfer al drumurilor din proprietate privată în proprietate publică.
  1. Vă solicităm aplicarea legii exproprierii, după modelul străzii Izvorului, pentru principalele artere, străzi private din cele 10-12 zone de dezvoltate urbanistică din municipiul Alba Iulia:
  2. a) zona Primpetor – str. Făgăraș
  3. b) zona Micesti Poligon – str. Tarnița
  4. c) zona Micești – str. Pădurii
  5. d) zona Partos – str. Ana Ipătescu
  6. e) zona Dealul Furcilor – str. Izvorului, str. Gardeniei, str. Nicolae Labiș
  7.    f) zona Alba Micesti – str. Sliven
  8.     g) zona Vii Piața Cetate- str. Baba Novac
  9.     h) zona Arex – str. Emil Racoviță
  10.   i) zona Azil Bătrâni – str. Pinului
  11.  j) zona Bazin Olimpic – str. Alcala de Henares
  12. k) zona Lidl – str. Fântânele, str. Ion Lăncrănjan
  13. Vă solicităm să faceți în cel mai scurt timp documentația pentru Electrica Distribuție SA în vederea întocmirii de SF-uri, așa cum prevăd normativele ANREE și să ne oferiți un plan concret-un orizont de timp pentru rezolvarea acestor chestiuni. Este inadmisibil ca localități precum Ciugudul și Sebeșul să aibă în lucru nenumărate astfel de studii iar Alba Iulia-reședință de județ – NU – din cauza lipsei acestor documentații sau a faptului că acestea nu sunt  conforme!
  14. Vă rugăm să ne prezentați o proiecție de buget pentru investiții în rețele de apă și canal pe străzile mai sus menționate pentru anii 2018-2020.
  15. Vă rugăm să demarați de urgență un proiect de H.C.L. legat de numărul de parcări aferent apartamentelor din blocurile care urmează să se construiască în municipiul Alba Iulia-propunerea noastă fiind de cel puțin 1,7 pentru apartament.

Președinte

Nicoleta Ionescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE

Bera Larisa

Publicat

în

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE Guvernul a adoptat astăzi, 18 iulie 2024, proiectul Ministerului Justiției, care introduce o nouă infracțiune de corupție: mituirea funcționarilor publici străini. Această măsură aliniează legislația națională la prevederile Convenției OCDE Anti-mită și reprezintă un instrument esențial în combaterea faptelor de corupție împotriva funcționarilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea