Asociația Elevilor din Constanța se revoltă împotriva poliției: „Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Asociația Elevilor din Constanța susține că amendarea elevilor care stăteau în curtea școlii nu este o normalitate, aceștia solicitând ca tinerii să aibă acces la bazele sportive ale școlilor. Asociația a cerut emiterea unei hotărâri din partea Consiliului Local Constanța pentru a reglementa această situație.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că solicită noii administraţii locale să ofere elevilor şi studenţilor acces la bazele sportive din curtea unităţilor şcolare în permanenţă pentru ca aceştia să poată desfăşura activităţi sportive şi de relaxare.

ELIT

AEC a făcut această solicitare după ce vineri, 2 octombrie, mai mulţi elevi de clasa a IX-a au fost amendaţi pentru că stăteau în curtea Şcolii Gimnaziale numărul 29 din Municipiul Constanţa, ei petrecând ziua jucând fotbal şi baschet pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ.

“Reprezentanţii elevilor din judeţul Constanţa sunt de părere că elevii ar trebui să beneficieze de acces permanent la terenurile de sport ale şcolilor gimnaziale sau liceelor şi că este necesară crearea unui cadrul legal pentru ca tinerii să nu mai fie sancţionaţi.

Aceştia mai menţionează că amendarea unor elevi pentru simplul fapt că îşi petreceau timpul în curtea şcolii desfăşurând diferite activităţi nu reprezintă o normalitate şi că problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp. În municipiul Constanţa nu există spaţii pentru ca elevii să poată desfăşura diferite activităţi sportive sau de recreere, altele decât terenurile unităţile de învăţământ, deci nevoia de a oferi acces la terenurile de sport este evidentă”, se arată în comunicatul AEC.

Asociaţia Elevilor precizează că soluţia pentru a rezolva problema spaţiilor în care elevii să desfăşoare activităţi sportive este adoptarea unei hotărâri de consiliu local prin care copiii să aibă acces în permanenţă la acestea. De asemenea, terenurile ar trebui să beneficieze şi agenţi de pază pe timpul zilei, astfel încât siguranţa să fie sporită, AEC menţionând că măsura a fost implementată la Bacău încă din 2009.

“Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii. Terenurile de sport sunt singurele spaţii sigure unde elevii se pot juca în siguranţă. Vrem să promovăm sportul şi o viaţă sănătoasă, dar avem lacătul pus pe curţile şcolilor sau amendăm elevii pentru că se joacă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu.

Opt elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost ridicaţi de către poliţişti din curtea unei şcoli din municipiul Constanţa, duşi la o secţie de poliţie şi amendaţi cu câte 250 de lei. Părintele unui copil a spus că aceştia nu distrugeau, nu înjurau, stăteau de vorbă de un ton civilizat, iar cu câteva ore înainte jucaseră fotbal şi baschet în curtea unităţii de învăţământ.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419