Asistenta șefă de la Secția de Infecțioase a SJUA: ”Infecția cu coronavirus NU este o rușine”
Marcela Vîlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba a postat, pe pagina sa de socializare, un mesaj despre actuala situație pandemică, în care ne aflăm. Mesajul face parte din juralul său despre COVID-19, și face referință la stigmatizarea, atât a pacienților, câta cadrelor medicale, iar pentru a înțelege mai bine situația, doamna Vîlcan propune o carte, înspre lectură, intitulată „Iubește-mă. (Sfântul leproșilor)”.
„Citesc și mă cutremur… Cadre medicale stigmatizate, pacienți stigmatizați…Oare am luat-o razna?
Dragii mei, infecția cu coronavirus NU este o „rușine”. Fiind o boală care se transmite prin „picăturile” expulzate odată cu tusea / strănutul, riscul de contaminare este extrem de ridicat și de aceea toate recomandările fac referire la modalitățile de protecție, atât pentru cadrele medicale cât și pentru populație.
Dar, cu toate măsurile de protecție luate, există riscul de a te infecta. Și totuși, de aici până la a-l privi pe pacient sau pe personalul medical care îngrijește acești pacienți ca pe…. nici nu găsesc cuvântul potrivit… este totuși cale lungă…
Vă recomand din inimă să citiți cartea „Iubește-mă. (Sfântul leproșilor)” , autoare Maria Pastourmadzis. În felul acesta veți privi altfel boala, viața, iubirea aproapelui, iubirea divină…”, a fost mesajul asistentei șefe a Secției de Boli Infecțioase.
Prin intermediul romanului, Maria Pastourmadzis reînvie patimile şi suferinţele interminabile ale locuitorilor Insulei Spinalonga şi zugrăveşte singura putere care învinge durerea omenească: Iubirea care urcă până pe Cruce.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]