Rămâi conectat

Curier Județean

Artistul albaiulian Silvan Stâncel trece din nou graniţele ţării. Îşi va lansa albumul „Blondă sau Brunetă”, în Slovacia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce de curând a concertat în Anglia şi Italia, artistul albaiulian Silvan Stâncel trece din nou graniţele ţării. De această dată în Slovacia, unde îşi va lansa primul său album intitulat „Blondă sau Brunetă”, în cadrul unui eveniment organizat de autorităţile din orașul Dunajska Streda. El a fost invitat împreună cu prietenul lui Dávid Botond , un renumit fotograf din Odorheiu Secuiesc, care la rându-i îşi va expune lucrările fotografice în cadrul unei expoziţii intitulată „Bărbatul Invizibil”.

La invitația autorităților din orașul Dunajska Streda, artiștii Silvan Stâncel și Dávid Botond  vor fi prezenți în perioada 26 – 30 septembrie în Slovacia.

Pentru amândoi este o premieră, Silvan Stâncel lansează primul său album intitulat „Blondă sau Brunetă” și susține totodată un concert acoustic, iar fotograful Dávid Botond îşi va expune seria de lucrări fotografice intitulată „Bărbatul Invizibil”. Este un dublu eveniment, expoziție foto pe acorduri de chitară. Un experiment între doi creatori sensibili care dincolo de prietenie propun publicului o experiență artistică inedită. Locul evenimentului este The Contemporary Art Gallery Vila Vermes din Dunajska Streda.

Dávid Botond este fotograf profesionist cu un număr impresionant de expoziții foto în țară și în străinătate, coproprietar la firma David Foto Studio www.davidfoto.ro din Odorheiu Secuiesc. În anul 2011 primește distincția de „Cetățean de Onoare al oraşului Odorheiu Secuiesc” la secțiunea „Artist”.

Silvan Stâncel este muzician cu multiple premii muzicale naționale și cu o bogată activitate concertistică în țară și în străinătate. Stilurile pe care le abordează sunt flamenco, chitară clasică, folk, pop, tradiţional, fusion. „Blondă sau Brunetă” este numele primului său album produs în 2013 de Libris Brașov. La ora actuală concertează național și internațional.

Sunt foarte onorat și încântat că împreună cu Dávid Botond arta noastră, muzică – fotografie – album, ajunge în Slovacia… Am emoții pentru ca este ceva nou, inedit, într-o tară străină, iar publicul cu o altă cultură față de cea din care venim. Nu stiu cu ce așteptări va veni publicul de acolo însă suntem foarte încrezători că ceea ce facem va încânta audiența.. Pentru mine e o invitație care întregește seria de lansări și concerte din țară și din străinătate de anul acesta. Anul 2013 a fost deja unul plin și încă nu s-a terminat. Împreuna cu Ovidiu Scridon  tocmai am concertat în Italia, Anglia, am susținut zeci de concerte și lansări în România iar lunile octombrie, noiembrie și decembrie se anunță cu invitații atât la noi cât și peste hotare. Până una alta, dincolo de Slovacia, pe 5 octombrie suntem în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Alba Iulia pentru lansare album Silvan Stâncel – Blondă sau Brunetă și expoziție foto Dávid Botond – Bărbatul Invizibil. Vă așteptăm!„, a declarat Silvan Stâncel .

„Blondă sau Brunetă” este primul album semnat exclusiv Silvan Stâncel și apărut recent (28 iunie a.c.) pe piața muzicală. CD ul audio conţine 15 piese (5 instrumentale, 10 vocale) în parte cunoscute publicului iar câteva în premieră absolută. Piesele consacrate aduc însă ineditul prin maniera originală de orchestrație fapt care cu siguranță va surprinde plăcut. Albumul este un produs premium, trilingv română-engleză-franceză, foarte calitativ din punct de vedere grafic și conceptual, fiind totodată o noutate absolută inclusiv în gama de produse ale producătorului. Albumul poate fi achiziționat la ora actuală din librăriile Libris sau on-line pe www.libris.ro și www.emag.ro.

Expoziția fotografică intitulată „Bărbatul Invizibil” este prima parte a unei trilogii unde tematica se centrează pe relaţiile interpersonale dintre Femei si Bărbaţi. Astfel se expun 15 poze alb-negru printate pe canvas. Lucrările fotografice prezintă și transmit atmosfera intimă a femeilor surprinse într-un mediu personal unde prezența bărbatului se lasă doar simțită. Bărbatul nu e prezent explicit, el trebuie găsit, închipuit, ghicit prin prisma unor obiecte simbolice precum mașina, sticle de vin, pahare etc. Doar o singură poză îl aduce pe Bărbat în prim plan, de această dată în rolul protector de tată al fiicei sale “nevinovate”… A doua parte a trilogiei este intitulată I’M YOUR MAN iar Bărbatul își arată chipul explicit în mai multe ipostaze… este omul cu o sută de fețe. Toate pozele sunt fotografiate pe film Kodak și Ilford iar ulterior digitalizate (scanate de pe film). Despre cea de-a treia parte a trilogiei… îi știm doar numele WHEN YOU CALLED ME, I WAS SLEEPING și faptul că tratează confictul dintre bărbat și femeie, însă prezentarea publică a acesteia va avea loc doar în anul 2015…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea