Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Artist plastic din Alba Iulia, condamnat la plata de daune de 300.000 de lei pentru adeverințe ilegale de pensionare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Artist plastic din Alba Iulia, condamnat la plata de daune de 300.000 de lei pentru adeverințe ilegale de pensionare

Un artist plastic din Alba Iulia, care deține funcția de președinte al unei asociații nonguvernamentale, a evitat o condamnare penală, dar a fost obligat să plătească daune în valoare de peste 300.000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Traian M., subiectul judecății, se confruntă cu un prejudiciu semnificativ, de sute de mii de lei, întrucât, în calitate de lider al asociației, a emis ilegal peste 70 de adeverințe. Aceste documente au determinat 69 de persoane să beneficieze de un supliment de 50% la pensie.

Deși artistul a fost absolvit de acuzații penale din cauza prescrierii faptelor în 2021, el este acuzat de complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii susțin că asociația sa nu a primit niciodată statutul de „utilitate publică”, necesar pentru a emite astfel de documente pentru pensionari. Faptele au avut loc între 2012 și 2016.

Cu ajutorul acestor adeverințe, beneficiarii au indus în eroare funcționari din 12 case de pensii din țară, precum și de la Casele de Pensii ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații.

Daunele provocate statului se ridică la suma de 685.014 lei, iar artistul a fost obligat să plătească peste 300.000 de lei către diverse instituții, printre care Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, Casa Județeană de Pensii Alba, Casa Județeană de Pensii Ilfov și altele. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 13 noiembrie 2023 poate fi contestată la instanța superioară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea