Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Armonii de primăvară”: Expoziție a beneficiarilor din centre rezidențiale pentru persoanele cu dizabilități din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Armonii de primăvară”: Expoziție a beneficiarilor din centre rezidențiale pentru persoanele cu dizabilități din județul Alba

Timp de o săptămână, în perioada 11 -15 aprilie a.c., în foaierul Sălii de Plen a Senatului României sunt expuse sute de obiecte cu tematica sărbătorilor pascale, obiecte realizate de beneficiarii din centrele rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități din întreaga țară, în cadrul expoziției cu vânzare intitulată ”Armonii de primăvară”.

La deschiderea evenimentului, care a avut loc luni, 11 aprilie a.c., au participat doi rezidenți cu dizabilități ocrotiți în serviciile sociale din județul Alba însoțiți de terapeuții ocupaționali sub îndrumarea cărora au fost realizate obiectele decorative prezentate spre vânzare de persoanele cu dizabilități ocrotite în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, Asociația ”Steaua Speranței” Alba Iulia, Asociația ”Un pas înainte Alexandra” Aiud și Societatea de Ajutorare ”Diakonia” Alba Iulia.

Transportul beneficiarilor și a însoțitorilor a fost asigurat, în mod gratuit, de către Asociația ”Colibri” în baza protocolului pentru acordarea serviciilor încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Exponatele realizate de către persoanele cu dizabilități din județul Alba, făurite cu răbdare, migală și pasiune în cadrul activităților de art-terapie: tablourile cu tematică de primăvară, decorațiunile cu flori din sâmburi de dovleac, lumânările decorative, decorațiunile din cofraje de ouă, decorațiunile din ceară cu plante presate, cutiile pentru cadouri de Paște, au fost admirate și au primit aprecieri din partea reprezentanților autorităților naționale prezenți la deschidere, spre bucuria și satisfacția atât a beneficiarilor prezenți care s-au arătat încântați de posibilitatea de a-și prezenta și valoriza lucrările, cât și a însoțitorilor acestora.

Inițiativa organizării expoziției aparține Consiliului de Monitorizare, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României. Evenimentul a fost creat pentru a încuraja și a sprijini beneficiarii centrelor de stat și private care au talentul și pasiunea pentru artă și lucrul manual.

”Aceste evenimente reprezintă o oportunitate pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate, o șansă de afirmare și recunoaștere a potențialului creativ a persoanelor cu dizabilități și, în același timp, o recunoaștere a implicării personalului de specialitate din centrele rezidențiale în activități pentru îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate.

Dizabilitatea poate fi transformată în abilitatea de a crea lucruri frumoase, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul și înțelegerea celor din jur. Toleranța este cuvântul cheie în relațiile dintre oamenii din toate categoriile, iar persoanele cu dizabilități au nevoie de integrarea în colectivitate mai mult decât orice fel de tratament. Comunitatea trebuie să cunoască persoanele cu dizabilități, nevoile și aptitudinile lor.

Transmitem beneficiarilor felicitări, gândurile noastre cele mai bune și îi asigurăm că vom fi întotdeauna alături de ei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea