Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Arestări și eliberări în dosarul hoților de mașini de lux din Italia, instrumentat de polițiștii din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 15 iulie, procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi-au însuşit şi promovat propunerea poliţiştilor privind punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru Ioan M.D. şi Radu C.B., dispunând cercetarea în stare de libertate a lui Ambrozie O.

masini furate002Este vorba despre cei trei bărbați, suspectați că făceau trafic cu autoturisme de lux furate din Italia, fiind aduși luni dimineața la audieri la IPJ Alba, după ce la domiciliile lor polițiștii au efectuat mai multe percheziții.

“Instanţa de judecată din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor două persoane bănuite de trafic de auto furate din Italia, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăinuire, complicitate la tăinuire, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Cercetările continuă”, se mai arată în comunicatul remis presei de IPJ Alba.

Faţă de suspecți sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie impropie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în perioada 2013 şi până în prezent, grupul infracţional menţionat, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, care introduc autoturismele furate din Italia pe teritoriul României, a indigenizat 5 autoturisme de lux (an fabricaţie 2012, 2013), din gama mărcilor BMW, MERCEDES şi AUDI, cauzând prin aceste fapte un prejudiciu estimat la 520.000 lei. După înmatriculare D.I.M. şi P.L.M. se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor în cauză către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care respectivele persoane le achită pentru achiziţionarea autoturismelor”, a declarat comisarul șef Cristian Mureșan – Serviciul de Investigații Speciale Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea