Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Apuseni-O avalanşă de zăpadă a blocat un drum şi a lăsat un sat izolat de restul lumii

Bogdan Presecan

Publicat

în

IPJ Alba a comunicat faptul că din cauza unor căderi masive de zăpadă, DJ 750 care face legătura între Gârda de Sus şi satul Gheţar a fost blocat.

UPDATE 2:   Porţiunea de drum din  DJ 750, care leagă localităţile Gârda de Sus – Sfoartea (com. Scărişoara), afectată de avalanşă,  este eliberată. S.C. DPL Alba acţionează în continuare în zonă cu 1 buldoexcavator pentru degajarea stratului de zăpadă, care măsoară  circa 70 – 100 cm, aşternut pe drum, acesta fiind în continuare impracticabil  cu  autovehiculele  pe o lungime de aproximativ 4 km.

Nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă, în localitatea Sfoartea, din cauza izolării auto.

UPDATE 1: Comunicat ISU Alba: În urma informaţiilor primite de la Consiliul Judeţean Alba, în urma unei avalanşe produse în apropierea DJ 750 care leagă localităţile Gârda de Sus – Sfoartea (com. Scărişoara) s-au format 3 puncte critice de blocaj a drumului judeţean, cea mai mare porţiune fiind pe o lungime de aproximativ 12 m, înălţimea maximă la perete fiind de circa 5 m. În urma avalanşei a fost antrenat material lemnos şi pietriş.

În zonă acţionează S.C. DPL Alba cu 1 buldoexcavator pentru degajarea drumului.

Localitatea Sfoartea a rămas temporar izolată auto, având un număr de aproximativ 20 gospodării, şi 60 de persoane.

sursa foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

1 Martie – Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Mărţişor. Cele mai frumoase și cunoscute tradiții și obiceiuri românești legate de sărbătoarea Mărțișorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Mărţişor • Tradiții și obiceiuri românești legate de sărbătoarea Mărțișorului Simbolul străvechi al primăverii, al începutului, al bucuriei de a trăi este Mărțișorul. De Mărțișor, vechiul se reînnoieste, iar tradițiile, obiceiurile si datinile vechi de mii de ani sunt readuse in centrul atentiei. Iata cateva din cele mai frumoase si […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea