Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Aproape săptămânal, în Alba are loc o sinucidere. Iulie şi august, lunile preferate pentru a încheia socotelile cu viaţa

Bogdan Presecan

Publicat

în

În lunile iulie şi august, în România se înregistrează cel mai mare număr de sinucideri, arată un raport al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pe anul 2012.

Este impresionant faptul că sinuciderile reprezintă un procent de 26.88 la sută din decesele înregistrate anul trecut în România.

Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs în 2012 la nivel naţional şi aproape săptămânal o persoană din judeţul Alba şi-a pus capăt zilelor.

Cele mai frecvent folosite modalitati de sinucidere la nivelul țării au fost in ordinea descrescatoare a frecventei: Spinzurare 82 %, Intoxicatie voluntara 6%, Precipitare 5%.

Analizind  structura deceselor de cauza violenta  prin prisma mecanismelor  tanatogeneratoare, cele mai  frecvente sint lovire cu corp dur, asfixie mecanica prin  spinzurare, intoxicatii.

Media înregistrată la nivelul judeţului nostru de 12 % se situează puţin sub media pe ţară, care este de 13 sinucideri/100.000 locuitori/an. În lunile iulie și august se înregistrează cea mai mare rată de sinucideri.

Bărbaţii sinucigaşi, de patru ori mai mulţi decât femeile

Mai slabi de înger după unii, sau mai curajoşi după alţii, bărbaţii conduc detaşat în ceea ce priveşte sinuciderile. O constatare clasică şi valabilă pe toate meridianele o reprezintă preponderenţa sinuciderilor în rândul reprezentanţilor sexului masculin – 81% din cazuri.

Criminaliştii şi medicii legişti au explicat că datele în privinţa modului în care se sinucid românii sunt asemănătoare în fiecare an. În fiecare an, circa 3.000 de români, echivalentul unei comune medii dispare prin sinucidere. Cei mai mulţi dintre cei care îşi încheie socotelile cu viaţa aleg ştreangul. Doar unu la sută dintre sinucigaşii români aleg să se împuşte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea