Aproape săptămânal, în Alba are loc o sinucidere. Iulie şi august, lunile preferate pentru a încheia socotelile cu viaţa
În lunile iulie şi august, în România se înregistrează cel mai mare număr de sinucideri, arată un raport al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pe anul 2012.
Este impresionant faptul că sinuciderile reprezintă un procent de 26.88 la sută din decesele înregistrate anul trecut în România.
Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs în 2012 la nivel naţional şi aproape săptămânal o persoană din judeţul Alba şi-a pus capăt zilelor.
Cele mai frecvent folosite modalitati de sinucidere la nivelul țării au fost in ordinea descrescatoare a frecventei: Spinzurare 82 %, Intoxicatie voluntara 6%, Precipitare 5%.
Analizind structura deceselor de cauza violenta prin prisma mecanismelor tanatogeneratoare, cele mai frecvente sint lovire cu corp dur, asfixie mecanica prin spinzurare, intoxicatii.
Media înregistrată la nivelul judeţului nostru de 12 % se situează puţin sub media pe ţară, care este de 13 sinucideri/100.000 locuitori/an. În lunile iulie și august se înregistrează cea mai mare rată de sinucideri.
Bărbaţii sinucigaşi, de patru ori mai mulţi decât femeile
Mai slabi de înger după unii, sau mai curajoşi după alţii, bărbaţii conduc detaşat în ceea ce priveşte sinuciderile. O constatare clasică şi valabilă pe toate meridianele o reprezintă preponderenţa sinuciderilor în rândul reprezentanţilor sexului masculin – 81% din cazuri.
Criminaliştii şi medicii legişti au explicat că datele în privinţa modului în care se sinucid românii sunt asemănătoare în fiecare an. În fiecare an, circa 3.000 de români, echivalentul unei comune medii dispare prin sinucidere. Cei mai mulţi dintre cei care îşi încheie socotelile cu viaţa aleg ştreangul. Doar unu la sută dintre sinucigaşii români aleg să se împuşte.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]