Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 400 de infracțiuni sesizate, în primul semestru din 2015, în zona Blajului. IPJ Alba evaluează activitatea  

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 10 – 22 iulie 2015, la subunităţile Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba se desfăşoară activităţile de evaluare a rezultatelor obţinute în primul semestru al anului 2015. 

Activitățile de evaluare a rezultatelor obţinute de subunităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în primul semestru al anului 2015, au debutat vineri, 10 iulie cu evaluarea Poliţiei Municipiului Blaj.

La această activitate, coordonată de domnul chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au participat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, şefii secţiilor de poliţie rurală Blaj şi Jidvei şi şefii celor 10 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Din materialul prezentat a rezultat că în primele 6 luni ale anului 2015,  numărul infracţiunilor sesizate Poliţiei Municipiului Blaj şi secţiilor de poliţie subordonate, a fost de 396, cu 117 mai puţine decât în perioada similară a anului 2014. 173 dintre infracțiuni au fost sesizate în mediul urban, iar restul de 223, au fost sesizate în mediul rural.

Totodată s-a constatat o scădere a infracțiunilor de lovire, (cu 28 mai puţine decât în primele 6 luni 2014) dar şi o scădere cu 20 % a infracţiunilor contra patrimoniului.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 8 accidente rutiere cu victime omeneşti, soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 8 persoane şi rănirea uşoară a două persoane.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 1.130 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 43 de permise de conducere şi au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.

Prin prisma rezultatelor înregistrate în semestrul I – 2015,  la nivelul Poliţiei municipiului Blaj şi a structurilor coordonate, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a apreciat eforturile depuse de poliţişti pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi pentru întreaga activitate de prevenire şi combatere a criminalităţii.

Şeful inspectoratului a reamintit celor prezenţi faptul că asigurarea climatului de normalitate civică pentru cetăţeni şi pentru buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale statului reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Domnia sa a apreciat ca necesară creşterea fermităţii în luarea măsurilor de sancţionare a persoanelor care nu înţeleg să respecte regulile de circulaţie, iar  prin acest comportament pun în primejdie viaţa celorlalţi participanţi la trafic, în special a celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu respectă regimul de viteză şi a regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi de acordare a priorităţii de trecere, principale cauze generatoare a accidentelor grave de circulaţie.

Totodată şi-a exprimat convingerea că  în perioada următoare, poliţiştii din zona Blajului vor continua să manifeste interes şi preocupare pentru realizarea îndatoririlor de serviciu şi le-a solicitat să intensifice activitățile specifice pentru creşterea gradului de siguranţă stradală, reducerea riscului rutier, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi a delictelor silvice. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea