Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 40 de intervenții ale jandarmilor din Alba în perioada sărbătorilor pentru injurii și scandaluri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1 – 6 mai, echipaje din cadrul Jandarmeriei Alba au executat misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul manifestărilor cultural artistice, religioase şi sportive organizate pe întreg teritoriul judeţului, au participat alături de poliţişti la prezervarea climatului de normalitate civică şi au monitorizat permanent staţiunile montane şi traseele turistice adiacente din zonele Şugag, Roşia Montană şi  Arieşeni.

Echipajele de jandarmerie nu s-au confruntat cu tulburări grave ale liniştii şi ordinii publice şi nu au fost solicitate să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare.

Cu toate că majoritatea cetăţenilor a sărbătorit zilele de 1 şi 2 mai precum şi Paştele în acord cu normele legale de convieţuire în societate, nu au lipsit micile incidente, survenite, de regulă, pe fondul consumului excesiv de alcool. Acestea au fost aplanate de urgenţă de jandarmi,  nefiind înregistrate cazuri de escaladare a violenţei verbale către violenţă fizică, iar vinovaţii au fost sancţionaţi conform prevederilor legale. Astfel, pentru fapte ca proferarea de injurii şi expresii jignitoare în locuri publice, provocarea de scandal, consumul de băuturi alcoolice în public precum şi tulburarea liniştii vecinilor,  37 de persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care 26 cu avertisment scris, iar 11 cu amendă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea