Rămâi conectat

Cultură Educație

APIA Alba a vrut să le facă un bine fermierilor preluând cereri la Câmpeni!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Referitor la articolul intitulat „Mai mulţi primari din Apuseni protestează împotriva conducerii APIA Alba”, publicat în ediţia din data de 10.02.2011 a ziarului, în exercitarea dreptului la replică, referitor la cele afirmate în articolul menţionat, vă solicităm publicarea următoarelor observaţii:
În luna ianuarie 2011 s-a derulat a treia etapă de preluare a cererilor de plată în cadrul schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, etapă care se va finaliza la 15 februarie.
Conform prevederilor art. 8 alin (2) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2010 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate „Pentru a beneficia de ajutorul specific prevăzut la….. solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află exploataţia….”
Faţă de prevederea legală citată mai sus, vă rugăm să observaţi că, conducerea Centrului Judeţean Alba al APIA a venit în sprijinul fermierilor prin preluarea cererilor şi la Centrul Local din Câmpeni. Referitor la aglomeraţia care s-a creat la Centrul Local Câmpeni, precizăm că aglomeraţie a fost şi la Centrul Judeţean şi că angajaţii APIA au lucrat mult peste programul de lucru. Atragem atenţia că depunerea cererilor de plată în cadrul schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate pentru anul 2010 s-a desfăşurat în trei etape, tocmai pentru ca această măsură de sprijin să poate fi accesată de cât mai mulţi crescători de animale. Este chiar imposibil de evitat aglomeraţia când se prezintă deodată sute de fermieri pentru a depune cereri. Chiar dacă s-au implicat în activitatea de acordare consultanţă – preluare cereri angajaţii mai multor servicii, nu doar cei ai Servicului Autorizare CNDP, Ajutoare Specifice Comunitare şi Măsuri de Piaţă, în condiţiile respectării procedurii de verificare/înregistrare a cererilor nu a fost fizic posiblă preluarea mai rapidă a cererilor fermierilor.
În privinţa înfiinţării unui centru local la Baia de Arieş, precizăm că în anul 2010, punându-ni-se la dispoziţie în mod gratuit de către Primăria Baia de Arieş un spaţiu (birou) în perioda de primire a cererilor de plata pe suprafaţă (martie – mai), doi dintre angajaţii Centrului Local Aiud au fost delegaţi să desfăşoare această activitate în Baia de Arieş. Aceşti colegi au prestat în perioada menţionată 142, respectiv 144 de ore de muncă suplimentară, care conform legislaţiei specifice au putut fi compensate doar cu timp liber şi în fapt încă nu au fost compensate integral acele ore de muncă suplimentară.
În momentul de faţă Centrul Judeţean Alba al APIA funcţionează cu 5 centre locale subordonate conform structurii organizatorice aprobate de către directorul general al APIA, în temeiul art. 41 alin (4) din Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Pentru eficientizarea activităţii, analizând numărul de fermieri din judeţ care depun cereri de sprijin la APIA comparativ cu numărul angajaţilor centrului judeţean, care în anul 2010 a fost micşorat cu şapte funcţionari, s-a solicitat de către conducerea Centrului Judeţean conducerii aparatului central al APIA înfiinţarea unui centru local la Baia de Arieş, dar încă am primit niciun răspuns.
În concluzie, mesajul cel mai important pe care dorim să îl transmitem, atât fermierilor cât şi reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale, este acela că cunoaştem problemele fermierilor din judeţ şi facem tot posibilul să îi ajutăm în accesarea formelor de sprijin derulate prin A.P.I.A. în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică respectivelor măsuri de sprijin, în primul rând şi apoi în condiţiile structurii organizatorice şi de personal de care dispunem în acest moment.
Felicia HONDOLA, director executiv al APIA Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea