APEL UMANITAR: Un suflet are nevoie de noi. Ajutor pentru o familie din Alba Iulia pentru ca băiețul lor, nenăscut încă, să aibă o șansă la viață

O familie de tineri din Alba Iulia are nevoie de ajutor pentru realizarea unei intervenții chirurgicale și șansa la viață a băiețelul lor nenăscut încă.

Vestea venirii pe lume a propriului copil este motiv de bucurie pentru viitorii părinți. La fel s-a întâmplat și pentru Adriana și Oliviu, doi tineri din Alba Iulia, când au aflat că vor deveni părinți.

La 18 săptămâni însă fătul a fost diagnosticat cu o hernie diafragmatică mare. Când medicii albaiulieni au recomandat întreruperea sarcinii, viitorii părinți au plecat la București la doctorul Rahimian Hadi, cunoscut pentru realizarea de intervenții intrauterine. Acolo au aflat că fătul are nevoie de o operație care îi va crește șansele de supraviețuire de la 30% până la 70%.

Băiețelul nenăscut a suferit, în urmă cu 2 săptămâni, o intervenție intrauterină numită ocluzie endotraheală cu balonaș, care va fi îndepărtat când sarcina va ajunge la 34 de săptămâni. Va urma operația de cezariană când sarcina va ajunge la termen, iar timp de aproximatix 3 săptămâni de la naștere, bebelușul va fi pus pe ventilație mecanică, până la maturizarea plămânilor.

Următorul pas va fi o intervenție chirurgicală de  repunere a organelor (intestine, stomac și ficat) în cutia toracică și refacerea diafragmului, mușchiul care îl va ajuta pe copilaș să respire normal. Costul acestei operații se ridică la 25.000 de lei, sumă de care părinții nu dispun în momentul de față și nici nu au posibilitatea să o strângă fără ajutorul, cât de mic, din partea celor care vor să le fie alături pentru ca băiețelul lor să aibă o șansă la viață.

Cei care vor să ajute tânăra familie pot dona bani în următorul cont: RO30INGB0000999903073816 (pe numele Borteș Oliviu Valentin).

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...