Rămâi conectat

Actualitate

APDRP: Plăți efective de peste 5 miliarde de euro, către beneficiari PNDR

Publicat

în

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a plătit până în iulie 2013, aproximativ 5 miliarde de euro din fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR). Astfel, procentul de absorbție a fondurilor nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală este de aproximativ 58% din totalul fondurilor alocate de Uniunea Europeană.

De la demararea PNDR în anul 2008, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a gestionat 141.625 de cereri de finanţare, în valoare de peste 17,95 de miliarde de euro. Până la această dată, au fost selectate, pentru a primi finanţare nerambursabilă, 87.307 proiecte cu o valoare de peste 6,13 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare de 83,48% a fondurilor publice disponibile (finanțarea Uniunii Europene și cofinanțarea Guvernului României).

Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” s-a bucurat, încă de la lansarea acesteia, de un interes foarte mare. Astfel, până în acest moment, au fost depuse 22.494 de cereri de finanţare. Dintre acestea, până în prezent au fost semnate contracte de finanţare cu 11.111  tineri fermieri. Valoarea tuturor proiectelor contractate este de aproximativ 266,4 milioane de euro, iar plățile efectuate către tinerii fermieri depășesc 172,8 milioane de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” APDRP a primit 7.851 cereri de finanţare, din care au fost contractate 1.983 de proiecte cu o valoare nerambursabilă de aproximativ 749 milioane de euro. Această sumă reprezintă 71,79% din alocarea financiară totală de 1,04 miliarde de euro pentru această măsură de finanţare. Totodată, au fost efectuate plăţi totale, către beneficiarii acestei măsuri, de aproximativ 445 milioane de euro.

În cazul Măsurii 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”, 2.639 beneficiari au solicitat fonduri, fiind semnate până în prezent 1.002 contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de 770 de milioane de euro. Aceste sume includ Schemele de Ajutor de Stat valabile doar pe parcursul anului 2008, dar şi noua Schemă N578 din anul 2010. Pentru beneficiarii Măsurii 123 au fost efectuate plăți de 238 de milioane de euro, iar pentru Schemele de Ajutor de Stat XS13/2008 și XS28/2008 de peste 76 milioane de euro. Pentru proiectele Schemei N578 au fost plătiți peste 38 milioane de euro. În cazul Măsurii 123, valoarea proiectelor contractate reprezintă aproximativ 71% din totalul de peste 1 miliard de euro bani publici nerambursabili alocați până în anul 2013.

În ceea ce privește Măsura 221 „Prima împădurire a terenurilor agricole”, care are ca scop creşterea suprafeţei de pădure cu rol de protecţie împotriva inundaţiilor, a solurilor şi suprafeţelor de păduri cu rol de protecţie împotriva factorilor naturali, au fost depuse 52 cereri de finanţare, din care au fost contractate 34 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 3,24 milioane de euro.

Măsura de „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” (Măsura 312), a înregistrat 9.499 de cereri de finanţare depuse, fiind contractate până în prezent 2.823 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de aproximativ 346 milioane de euro, reprezentând aproximativ 67% din suma alocată. Până în prezent au fost efectuate plăţi în valoare de peste 215 milioane de euro.

Pentru  „Încurajarea activităţilor turistice” (Măsura 313) au fost depuse 3.703 de cereri de finanţare şi au fost contractate 974 proiecte, în valoare de 154 milioane de euro. Pentru proiectele contractate prin această Măsură au fost plătiţi 45,6 de milioane de euro.

Cât privește măsura de renovare şi dezvoltare a satelor (Măsura 322), până în acest moment au fost depuse peste 3.225 de cereri de finanţare, suma alocată prin PNDR acestei Măsuri, până în anul 2013, respectiv 1,72 de miliarde de euro. Au fost contractate până în prezent 800 de proiecte cu o valoare nerambursabilă de 1,72 de miliarde de euro fiind plătiţi peste 1 miliard de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Publicat

în

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că pensiile de stat și salariul minim vor crește substanțial, cu 10%, de la 1 iunie. Potrivit agenției TASS, Putin a făcut anunțul la o ședință a Consiliului de Stat.

„Am discutat problema cu guvernul de mai multă vreme, au fost unele diferențe în interiorul guvernului și s-a găsit o soluție”, a declarat Putin, potrivit agenției TASS, preluată de CNN.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Propun să creștem pensiile de drept cu 10% de la 1 iunie”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Sarcina noastră principală este să asigurăm [o] creștere suplimentară a salariului minim, astfel încât nivelul veniturilor cetățenilor să depășească semnificativ nivelul cheltuielilor de subzistență”, a precizat Putin.

Pensiile au crescut cu 8,6% la începutul anului în Rusia, dar inflația a urcat abrupt în 5 luni. Putin a indicat că inflația este acum la 17,5%, însă va scădea la 15% până la finalul anului.

Totuși, el a respins orice legătură între nivelul inflației și conflictul din Ucraina.

„Anul în curs nu este unul ușor. De la început inflația cumulată a depășit 11%. Dar când spun că nu este unul ușor asta nu înseamnă deloc că toate dificultățile acestea sunt asociate cu operațiunea militară specială, pentru că în țările care nu desfășoară nicio operațiune, peste ocean, să spunem, în America de Nord, în Europa, inflația este comparabilă. Și dacă ne uităm la structura economiei lor – este chiar mai mult decât a noastră, iar în unele țări învecinate este de multe ori mai mare”, a declarat Putin.

sursa: stiri.tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Publicat

în

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Numărul de cazuri confirmate de variola maimuţei la nivel mondial a ajuns miercuri la 219 în afara ţărilor în care boala este endemică, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), scrie AFP, citat de Agerpres.

În total, 19 ţări în care boala este neobişnuită, majoritatea în Europa, au raportat cel puţin un caz confirmat, indică ECDC într-o notă epidemiologică publicată miercuri seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces”, a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

În afara celor 11 ţări africane în care această boală rară este endemică, trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) şi Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentrează majoritatea cazurilor cu 191 de cazuri, dintre care 118 în ţările din UE. Canada (15), Statele Unite (9), Australia (2), Israel (1) şi Emiratele Arabe Unite (1) sunt cele şase ţări din afara Europei cu cazuri considerate confirmate.

Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ.

Numărul total de cazuri identificate miercuri de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport la 20 mai, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

Luni, în prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general „foarte scăzută”, dar că, pe de altă parte, este „ridicată” la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat o situaţie „atipică”, dar a considerat că este posibilă „oprirea” acestei transmiteri a bolii între oameni.

Boala, o variantă mai puţin periculoasă a variolei eradicate de aproximativ patruzeci de ani, este endemică în 11 ţări din Africa de Vest şi din Africa Centrală.

Începe cu febră mare şi progresează rapid până la o erupţie cutanată, cu formarea de cruste.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a mai explicat OMS.

sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Publicat

în

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că PSD le va prezenta românilor un bilanţ „cinstit şi realist” al acestei perioade.

„Mâine, PSD le va prezenta românilor un bilanţ cinstit şi realist al celor şase luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor şi ce aşteptări au de la noi”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a adăugat că în bilanţul PSD „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

„Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie şi pentru a susţine dezvoltarea firmelor româneşti. Este un raport onest în faţa românilor, aşa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă şi responsabilă”, a mai scris preşedintele PSD.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare