Anul trecut, aproape 2.000 de medici au cerut avize pentru A PLECA din ţară

Tot mai mulți medici români aleg să părăsească țara pentru a lucra în spitale din străinătate. Principalele motive pentru care aleg să plece din ţară sunt accepţiunea profesiei în societate, posibilitatea de formare profesională şi apoi veniturile.

Tinerii care se formează în mari centre universitare dar ajung în spitale din oraşe mici, îşi dau seama că nu au cum să se dezvolte profesional pentru că lipsesc echipamentele din spitale”, a spus pentru Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

ELIT

Anul trecut, Colegiul Medicilor din România a eliberat 1.462 de certificate profesionale curente şi 425 de adeverinţe de nemembru, ceea ce indică faptul că 1.887 de medici şi-au exprimat intenţia de a profesa în străinătate.

Cu un an în urmă, erau 2.269 de solicitări din partea medicilor pentru a pleca la muncă în străinătate. Aceste cifre reflectă numărul medicilor care şi-au manifestat intenţia de a profesa în strainătate, nu a celor care au plecat efectiv, potrivit CMR.

Medicii care doresc să profeseze în străinătate pot obţine de la Colegiul Medicilor fie certificatul profesional curent (pentru medicii membri al CMR), fie adeverinţa care atestă că nu sunt membri ai Colegiului, în cazul medicilor care îndeplinesc această condiţie, au mai transmis oficialii CMR.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

mafia 3 august 2017 at 8:21

Bine fac: cine poate sa plece s-o faca ca in Romanica nu e de trait.Cine munceste nu are timp sa castige. O duc bine mafiotii si alesii neamului.

Tara lui Papura Voda 3 august 2017 at 11:46

Bravo lor!
Doar stiti cum e: scapa cine poate!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...