Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Anisie precizări despre examenele naționale și încheierea anului școlar: BAC-ul va începe în 22 iunie. Nu se mai suțin teze, iar materia va fi recuperată în toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu câteva minute, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a susținut o declarație de presă, prin care a anunțat că eleviilor le vor fi încheiate mediile cu două note, iar examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi susținute în a doua parte a lunii iunie.

Astfel, Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul  în data de 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării, a mai spus ministrul.

Anisie a menționat că prioritățile ministerului pe care-l conduce sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea anului școlar, dar și susținerea examenelor în condiții de siguranță. De asemenea a precizat că s-au luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Letonia sau Malta le-au adoptat în contextul pandemiei Covid-19. Cursurile vor continua online pentru elevii fără posibilităţi, ministerul și școlile vor oferi calculatoare.

Ministrul a menționat că anul următor se va recupera materia care nu va fi studiată în această perioadă, iar mediile se vor încheia cu minimum două calificative sau note, dar nu se vor mai susține teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.

„Vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar. Fiecare instituție de învățământ superior va stabili modalitatea și data susținerii acestor exame. În ceea ce privește reluarea activitățiilor, elevii din clasele a VIII-a a, a XI-a, anii de final de cilcu pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni.

Se vor realiza în această perioada numai activități de pregatire și consiliere pentur examenele naționale.
Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională. Pregatirea elevilor se va realiza în sistem online”, a declarat ministrul

Referitor la examenele naționale

„Bac-ul și Evaluarea Națională se vor susține în funcție cu noua programă. Practic, Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar Bac-ul noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulteiror”, a mai menționat Anisie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea