Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Angajații ITM ALBA nu și-au primit salariile. Situația este generalizată, la nivel național. Ministrul Muncii: „Am sesizat comisiile de disciplină din Minister și din Inspecția Muncii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Angajații ITM ALBA nu și-au primit salariile. Situația este generalizată, la nivel național. Ministrul Muncii: „Am sesizat comisiile de disciplină din Minister și din Inspecția Muncii”

Angajații ITM din întreaga țară nu și-au primit astăzi salariile. Niciun angajat nu a primit banii, iar situația se așteaptă a fi rezolvată până vineri. Ludovic Orban îi cere demisia șefului ITM.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, își exprimă regretul pentru situația în care se află angajații din Inspecția Muncii (IM) și din inspectoratele teritoriale de muncă (ITM), care au primit salariile diminuate.

Din informațiile primite în urma discuțiilor cu părțile implicate a reieșit că situația a apărut din cauza dezinteresului manifestat de conducerea Inspecției Muncii, dar și din neatenția angajaților din aparatul central al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), astfel:

1. La rectificarea din luna august, ministrul PSD, Marius Budăi, a decis, de comun acord cu cei din conducerea de atunci a Inspecției Muncii, achitarea sumelor rezultate din litigiile de muncă din 2017 și 2018, dar, fără explicație, nu și pe cele din 2019.

2. Direcția Buget din MMPS a pus în aplicare această decizie, deși în buget nu erau prevăzuți bani de salarii până la sfârșitul anului și, conform unor înțelegeri verbale, se aștepta rectificarea.

3. La rectificare s-au cerut bani, dar nu s-a explicat gravitatea problemei. Prin urmare, deși s-au solicitat bani de la Ministerul de Finanțe, nu s-au primit, întrucât în contul ”Drepturi salariale”, la momentul vizualizării disponibilului, existau banii care încă nu erau transferați pentru plata litigiilor și nu s-a precizat că acele sume nu erau pentru plata salariilor, iar Ministerul Finanțelor nu a sesizat că sunt două linii bugetare diferite în același capitol.

”Iată ce se întâmplă pe o schimbare politică și una de secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și pe înțelegeri verbale necomunicate: sunt afectați oameni care nu au nicio vină! Însă, pentru că lucrurile trebuie clarificate, am sesizat comisiile de disciplină din Minister și din Inspecția Muncii”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Ludovic Orban continuă curățenia în instituții. Premierul României a declarat că ar putea să-l demită pe şeful Inspectoratului Teritorial al Muncii, după ce salariile angajaţilor n-au putut fi plătite.

sursa: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea