Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angajații din România care întrec IT-iștii la capitolul salarii! Domeniul cu salariul mediu de peste 11.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații din România care întrec IT-iștii la capitolul salarii! Domeniul cu salariul mediu de peste 11.000 de lei

Salariul mediu net în România a crescut cu aproape 15%, din septembrie anul trecut până în aceeași lună din acest an. Angajații care lucrează în domeniul tehnologiei pot spune că sunt bine plătiți, cu peste 10.000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La polul opus, sunt cei din hoteluri și restaurante, cu puțin peste 2.000 de lei. În sectorul bugetar,cele mai mari creșteri au fost în învățământ și administraţie publică. Iar datele INS arată că veniturile au început să țină pasul cu scumpirile, pentru că inflația a început să scadă. Totuși, prețurile ar mai putea să crească, din cauza măsurilor fiscale anunțate recent de guvern.

Salariul mediu net la nivel național a ajuns în septembrie la 4.593 de lei, și este mai mare cu 14,7% față de anul trecut, potrivit Institutului Național de Statistică.

Salariile au crescut, în mai toate domeniile. Vedem că cei care lucrează în domeniul extracţiei cărbunelui sau în prelucrarea țițeiului primesc în mână, în medie, peste 11.000 de lei. Urmează IT-iștii, care câștigă peste 10.000 de lei. Iar mai mult de 8.800 de lei net iau angajații din domeniul transportului aerian. La polul opus, cele mai mici salarii sunt în hoteluri şi restaurante – oamenii primesc 2.500 de lei, iar cei care muncesc în fabricile de confecții sau mobilier, în jur de 3.000 de lei în mână.

În sistemul bugetar creșteri au fost în învățământ, sănătate şi asistență socială, ori administraţia publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea