Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajata unui CAR din Apuseni trimisă în judecată pentru că a încheiat contracte de creditare false şi a sustras sute de mii de lei din conturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajata unui CAR din Apuseni trimisă în judecată pentru că a încheiat contracte de creditare false şi a sustras sute de mii de lei din conturi

O angajată a CAR Credit Teiuș, sucursala Abrud, acuzată că a încheiat contracte de împrumut pe numele clienților și și-a însușit sume de bani din conturile lor, a fost trimisă în judecată pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

D. Aneta este acuzată de procurori că a încheiat în fals contracte de împrumut cu un prjudiciu de 750.000 de lei. Cercetările au fost demarate în august 2017, când au fost efectuate un număr de 3 percheziţii pe raza judeţului Alba, de către lucrători din cadrul I.P.J. Alba, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri, ştampile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2017, D. Aneta în calitate de contabil la o instituţie financiară nonbancară, având sucursala în oraşul Abrud, a încheiat în fals contracte de împrumut în numele a numeroase persoane şi totodată şi-a însuşit sume de bani din fondul social al membrilor instituţiei de creditare. Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba luni, 20 ianuarie 2019. În cauză sunt opt părţi civile şi două părţi vătămate. CAR Credit Teiuş este atât parte civilă, cât şi parte responsabilă civilmente. Cu alte cuvinte, şi instituţia de creditare ar urmă să plătească daunele pentru clienţii înşelaţi.

“Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de D.A., o femeie în vârstă de 60 de ani, din Abrud, care este cercetată, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 – 2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuş – Sucursala Abrud, prin serviabilitate exagerată, ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor. Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoştinţa acestora, şi-ar fi însuşit sumele de bani, aferente contractelor şi ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri”, a precizat IPJ Alba în august 2017.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente de evidenta contabilă şi medii electronice de stocare. La momentul respectiv, reprezentanţii CAR Credit Teiuş au precizat într-un comunicat de presă, că, “în urma unor controale interne, s-au constatat nereguli în activitatea sucursalei Abrud” şi că “imediat după această constatare, conducerea CAR Credit Teiuş a sesizat organele de poliţie, care au început o anchetă” şi că instituţia financiară “a mobilizat încă de la apariţia acestei probleme, resurse umane şi financiare necesare depăşirii cât mai rapide a acestei situaţii”. “CAR Credit Teiuş, împreună cu organele statului fac eforturi comune pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei din Abrud. O vom face cu determinare şi suntem convinşi că activitatea noastră şi încrederea dumneavoastră în noi, nu vor fi ştirbite”, a mai transmis cooperativa de credit.

În acelaşi dosar penal a mai fost cercetată, sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, I.S.A., o femeie în vârstă de 32 de ani, tot din Abrud, care, în calitate de angajată a aceleiaşi case de ajutor reciproc, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi nu a verificat modul de întocmire al contractelor.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea