Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angajările la stat, ÎNGHEȚATE? Ce spune Ministrul Finanţelor despre cheltuielile bugetare din acest an

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajările la stat, ÎNGHEȚATE? Ce spune Ministrul Finanţelor despre cheltuielile bugetare din acest an

Ministerul Finanţelor pregăteşte propuneri de măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare neesenţiale cu 20 de miliarde de lei în acest an, în contextul unor venituri la buget uşor sub aşteptări, a transmis pentru Profit.ro ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor a precizat că nu vor fi tăieri de cheltuieli la investiţii sau de la pachetul social şi economic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am avut o analiză asupra primului trimestru şi decizia este că este nevoie de o serie de ajustări inclusiv pe cheltuielile bugetare, mai ales cele neesenţiale. Am cerut colegilor din Finanţe să vină cu un plan de propuneri de măsuri privind reducerea cu circa 20 de miliarde de lei a cheltuielilor. Nu vor fi pe investiţii sau pe pachetul social şi economic”, a declarat pentru Profit.ro ministrul Finanţelor.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Profit.ro că pe listă este blocarea din nou a angajărilor la stat, dar şi introducerea unor limite lunare, aprobate de către Guvern, pentru cheltuielile ordonatorilor de credite. Astfel, instituţiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

Coaliţia de guvernare a decis, marţi, în şedinţa de la Palatul Victoria, reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiţii. Astfel, printre măsurile discutate se află reducerea numărului de membri din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă, pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar, au precizat surse politice pentru News.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea