Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angajările din sectorul bugetar rămân deocamdată blocate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorii au respins, luni, în ședința de plen, amendamentul senatorului PSD Liviu Pop prin care urmau să fie deblocate posturile bugetare din toate domeniile.

Săptămâna trecută, senatorii din comisiile reunite pentru buget, finanţe şi muncă au adoptat un amendament propus de senatorul PSD Liviu Pop privind modificarea ordonanţei nr. 34/2009.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Amendamentul de abrogare se referă la articolul 9, care făcea referire strict la anul 2013 şi prevedea blocarea angajărilor în sistemul bugetar „pe regula 15% din posturile vacantate să fie ocupate”.

Trebuie să fim corecţi. În condiţiile în care există buget, se pot face aceste angajări. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI prevederea că în anul 2013 nu trebuie să depăşim 1.187.000 de bugetari. În momentul de faţă, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finanţe, acest plafon e depăşit cu 1.833, deci foarte, foarte puţin. În condiţiile în care cheltuielile de buget de personal sunt prevăzute în legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacantează un post, există buget, se scoate la concurs. Nu e nevoie să se vancanteze şapte posturi pentru a angaja o persoană„, a explicat Pop.

Chiar dacă proiectul a fost respins de Senat, decizia finală în acest caz va fi luată de Camera Deputaţilor.

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea