Andrei Socaci, medaliat cu argint la Olimpiadă, implicat în campania pentru Stadionul “Cetate”

Într-un moment critic al sportului românesc, ajuns în moarte clinică, cu recentul semnal de alarmă tras înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo de glorii precum Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și alte nume importante ce s-au aliat într-o campanie de anvergură, la Alba Iulia continuă proiectul “Alergăm pentru o pistă modernă la Stadionul Cetate”.

Demersului inițiat de Mircea Trifu s-au alăturat, în timp, Cornel Țălnar, Dan Găldean, Ovidiu Maier, ultimul pe lista susținătorilor fiind albaiulianul Andrei Socaci – vicecampion olimpic la haltere, în 1984, la JO de la Los Angeles. “Acolo, în sala de la stadionul din Alba Iulia, m-am format ca sportiv, am crescut, m-am antrenat, m-am maturizat. Nu cred că o să pot, din motive medicale, să alerg, însă sunt cu tot sufletul alături de cei ce au inițiat această campanie, îi susțin cu plăcere și mare drag”, a transmis antrenorul Andrei Socaci, stabilit în București.

INFORMARE COVID-19

Născut în 1966 la Sântimbru, Andrei Socaci este medaliat cu argint, la categoria 67,5 kilograme, la Jocurile Olimpice din SUA din 1984, mai participând și ediția de la Seul, din 1988 (locul cinci la categoria 75 kilograme). După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CS Dinamo București și a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. A fost descoperit de antrenorul Ștefan Sturza și legitimat inițial la secția de haltere a clubului Unirea Alba Iulia.

S-a transferat apoi la Olimpia București, după care a fost legitimat la CS Dinamo București. A fost de nouă ori campion al României și a stabilit 23 de recorduri naționale. A cucerit titluri la Campionate Mondiale și Campionate Europene de juniori, iar la seniori a obținut 12 medalii mondiale, dintre care trei de aur, trei de argint si șase de bronz, și 15 medalii continentale, dintre care patru de aur, cinci de argint și șase de bronz.

Sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 11.00, se va desfășura un nou eveniment pe arena albaiuliană, iar pentru a 5-a săptămână consecutivă, pasionații sportului din localitate, și nu numai, se vor strange pe stadion pentru a participa, simbolic, la două curse, de 100 metri și un kilometru. Demersul inițiat de consilierul local Mircea Trifu se vrea un semnal de alarmă în privința infrastructurii sportive a municipiului, pentru sensibilizarea administrației locale în ideea investirii în refacerea Stadionului “Cetate” și mai ales a pistei de atletism.

(M.N.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...