Rămâi conectat

Curier Județean

Andrei Socaci, medaliat cu argint la Olimpiadă, implicat în campania pentru Stadionul “Cetate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un moment critic al sportului românesc, ajuns în moarte clinică, cu recentul semnal de alarmă tras înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo de glorii precum Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și alte nume importante ce s-au aliat într-o campanie de anvergură, la Alba Iulia continuă proiectul “Alergăm pentru o pistă modernă la Stadionul Cetate”.

Demersului inițiat de Mircea Trifu s-au alăturat, în timp, Cornel Țălnar, Dan Găldean, Ovidiu Maier, ultimul pe lista susținătorilor fiind albaiulianul Andrei Socaci – vicecampion olimpic la haltere, în 1984, la JO de la Los Angeles. “Acolo, în sala de la stadionul din Alba Iulia, m-am format ca sportiv, am crescut, m-am antrenat, m-am maturizat. Nu cred că o să pot, din motive medicale, să alerg, însă sunt cu tot sufletul alături de cei ce au inițiat această campanie, îi susțin cu plăcere și mare drag”, a transmis antrenorul Andrei Socaci, stabilit în București.

Născut în 1966 la Sântimbru, Andrei Socaci este medaliat cu argint, la categoria 67,5 kilograme, la Jocurile Olimpice din SUA din 1984, mai participând și ediția de la Seul, din 1988 (locul cinci la categoria 75 kilograme). După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CS Dinamo București și a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. A fost descoperit de antrenorul Ștefan Sturza și legitimat inițial la secția de haltere a clubului Unirea Alba Iulia.

S-a transferat apoi la Olimpia București, după care a fost legitimat la CS Dinamo București. A fost de nouă ori campion al României și a stabilit 23 de recorduri naționale. A cucerit titluri la Campionate Mondiale și Campionate Europene de juniori, iar la seniori a obținut 12 medalii mondiale, dintre care trei de aur, trei de argint si șase de bronz, și 15 medalii continentale, dintre care patru de aur, cinci de argint și șase de bronz.

Sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 11.00, se va desfășura un nou eveniment pe arena albaiuliană, iar pentru a 5-a săptămână consecutivă, pasionații sportului din localitate, și nu numai, se vor strange pe stadion pentru a participa, simbolic, la două curse, de 100 metri și un kilometru. Demersul inițiat de consilierul local Mircea Trifu se vrea un semnal de alarmă în privința infrastructurii sportive a municipiului, pentru sensibilizarea administrației locale în ideea investirii în refacerea Stadionului “Cetate” și mai ales a pistei de atletism.

(M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea