Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Anchetă penală în cazul firmei Ady Salve din Blaj bănuită că a vândut carne de cal în loc de carne vită

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul de Investigare a Fraudelor anchetează cazul de la Blaj în care firma Ady Salve este bănuită că ar fi vândut carne de cal etichetată drept carne de vită după ce inspectorii DSVSA Alba au descoperit o cantitate de peste 400 de kg de marfă a fost reetichetată iar termenul de valabilitate a fost schimbat.

Cercetările au demarat la solicitarea prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer, care a declarat că instituția pe care o conduce ”are toleranță zero” față de astfel de infracțiuni.

Am dat dispoziție Poliției Economice și Gărzii Financiare să efectueze verificări, în urma verificărilor s-a început urmărirea penală pentru înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor și există și articolul în Codul Penal, 297 care incriminează această faptă, iar pedeapsa este între 1 și 7 ani. Cel care a făcut să plătească, pentru că noi nu vrem să tolerăm astfel de manifestări”, a declarat Feneșer.

Potrivit directorului DSVSA Alba, dr. Mircea Miclea, în urma verificărilor la depozitul de carne din Blaj s-au depistat neconcordanțe între cantitățile recepționate și cele livrate, la sortimentul “vrăbioară de vită”. După extinderea cercetărilor s-a constatat că unitatea a recepționat de la o firmă din București, în data de 27.03.2012, cantitatea de 433,3 kg, cu data de expirare 05.10.2012. Conform evidențelor de lotizare, acest lot a primit un număr de lot intern și a fost etichetat ulterior cu etichete confecționate cu ajutorul unei imprimante, pe care erau trecute o altă marcă de identificare a altui furnizor și o altă dată de valabilitate. Pentru aceste nereguli unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 lei.

Reprezentanții DSVSA Alba așteaptă rezultatul analizelor prin care se va stabili dacă o cantitatate importantă de carne de cal a fost vândută ca fiind carne de vită. S-au recoltat 8 probe care au fost trimise pentru identificare de specie și peste 750 de kg de carne a fost sechestrată până la primirea Buletinelor de Analiză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea