Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Ancheta exploziei de la Pianu: Bărbatul decedat și cel rănit munceau ”la negru”, la activități de dezmembrare a peste 15 tone de muniţie de război dezafectată

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Situaţie surprinzătoare în cercetările efectuate de către autorităţi în cazul exploziei unui proiectil în incinta unei societăţi comerciale din Alba, eveniment soldat cu decesul unui bărbat de 43 de ani.

Explozia a avut loc marţi, 28 ianuarie, în incinta punctului de lucru din localitatea Pianu de Jos, al unei firme care desfăşoară activităţi de colectare a fierului vechi. În curtea în care aveau loc şi activităţi de dezmembrare a unor proiectile se află peste 15 tone de astfel de muniţie de război dezafectată.

Proiectilele provin de la unităţi militare din ţară, care le furnizează către firme specializate pentru a fi duse la topit. Prin documente speciale, reprezentanţii Armatei susţin că aceste proiectile sunt golite de substanţa explozibilă şi nu mai reprezintă niciun pericol pentru manevrare şi dezmembrare. Se pare însă că proiectilul ucigaş nu era golit integral de explozibilul din interior. În momentul în care muncitorul de 43 de ani a încercat să îl taie cu un flex, muniţia de război a explodat şi i-a provocat decesul instantaneu.

Cel de-al doilea muncitor, de 52 de ani, se afla mai departe de locul deflagraţiei şi a scăpat cu răni uşoare. Acesta a ajuns la spital şi a fost externat în aceeaşi zi. Miercuri, 29 ianuarie, a fost audiat de poliţişti. Cei doi bărbaţi lucrau ”la negru” pentru firma de colectare a fierului vechi şi, din acest motiv, societatea a fost amendată cu suma de 40.000 de lei de către ITM Alba.

Zona în care a avut loc explozia a fost izolată total de către autorităţile care anchetează cazul. Se caută alte posibile surse de explozie, la sutele de proiectile rămase în incintă. Toată zona a fost închisă şi este, în prezent, sub supraveghere.

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări a rezultat că explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăţi comerciale care colectează fier vechi. ”Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Verificăm inclusiv aspectele legate de funcţionarea societăţii precum şi provenienţa şi modul de exploatare a acestui tip de deşeuri”, susţin reprezentanţii Poliţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Veta Biriș, triplă aniversare în emisiunea „Petrecere… cu cântec!”. Îndrăgita artistă a sărbătorit 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veta Biriș, triplă aniversare în emisiunea „Petrecere… cu cântec!”. Îndrăgita artistă a sărbătorit 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română Emisiunea extraordinară difuzată pe TVR 1 „Petrecere… cu cântec!” a avut-o ca invitat de onoare pe tezaurul cântecului popular din Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea