ANAF: Vor fi trimise decizii de impunere contribuabililor care nu şi-au plătit datoriile

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În a doua jumătate a acestui an, Fiscul va trimite decizii de impunere către toţi contribuabilii care au strâns datorii în ultimii ani, cel mai probabil din 2013 până în prezent. Totodată, autorităţile vor pregăti şi un mecanism de stimulare a plăţii în cursul lui 2018.

„Există mulţi ani pentru care Fiscul nu a emis decizii de impunere, iar în acest an, când oamenii vor primi pentru ultima oară, pentru ultima dată decizia de impunere, decizie care se va trimite în a doua parte a anului pentru cei care nu sunt încă în sistemul online, vom centraliza toate deciziile de impunere restante pentru ca omul să aibă o singură situaţie primită”, a spus Eugen Teodorovici.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministrul a mai spus, potrivit Adevărul, că se gândeşte la un mecanism prin care contribuabilii ce vor primi deciziile de impunere pentru ultimii ani să fie stimulaţi să achite în 2018, „pentru că nu este vina contribuabilului că statul nu a emis la timp deciziile de impunere şi acest lucru trebuie să conteze”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Conform normelor în vigoare, contribuabilii au, de la momentul comunicării deciziilor de impunere, 60 de zile la dispoziţie să achite taxele aferente. Dacă nu respectă termenul, organul fiscal începe să calculeze obligaţii fiscale accesorii, de tipul dobânzilor şi penalităţilor de întârziere, până la momentul stingerii obligaţiilor.

De altfel, spre finalul anului trecut, numeroşi contribuabili au primit decizii de impunere pentru plata contribuţiei la sănătate aferentă anului 2012, în condiţiile în care datoriile urmau să se prescrie. Astfel, este de aşteptat ca deciziile de impunere ce vor fi trimise anul acesta să fie pentru sumele datorate începând cu 2013.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei