ANAF nu poate numi șefi în funcții pentru ca nu mai are bani să îi plătească
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că nu poate numi șefi în funcții deoarece nu sunt fonduri suficiente pentru plata salariilor în cazul unor promovări. De asemenea, toți directorii din Direcția Antifraudă au intrat într-un proces de evaluare profesională până la 31 martie.
„Potrivit unei adrese din data de 2.03.2017 transmise de Ministerul Finanțelor Publice Agenției Naționale de Administrare Fiscală, toate promovările în funcție în cadrul ANAF se suspendă până la data la care bugetul MFP, prin suplimentarea alocărilor bugetare la Titlul I „Cheltuieli de personal”, va putea permite asigurarea plății salariilor pentru toți angajații”, a precizat ANAF, într-un comunicat.
„Menționăm că personalul cu funcții de conducere din cadrul DGAF face obiectul unei evaluări profesionale, ținând cont de analiza unor indicatori de performanță, care se desfășoară până la data de 31 martie”, a mai anunțat instituția.
Anterior, Fiscul anunțase că a redus de la 25% la 5% sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru angajații săi, printr-un ordin intrat în vigoare de la 1 martie, pentru că bugetul instituției a fost redus cu 4,6% în acest an față de nivelul din 2016.
Două ordine semnate de președintele ANAF, Bogdan Stan, și intrate în vigoare la 1 martie anulează sporul de 25% și introduce un spor de doar 5%, în locul beneficiului anulat. ANAF precizase că decizia a fost cauzată de lipsa fondurilor.
Ministerul Finanțelor anunța, de asemenea, în urmă cu două săptămâni, că a suspendat temporar ocuparea posturilor vacante și a promovărilor pentru personalul din aparatul central și instituțiile subordonate, pentru a se încadra în bugetul alocat cheltuielilor de personal aprobat în bugetul pentru acest an. Măsura va fi menținută pana la suplimentarea alocărilor bugetare destinate cheltuielilor de personal.
Datele publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile bugetului general consolidat au fost în ianuarie de 19,2 miliarde lei, echivalent cu 2,4% din PIB, fiind cu 5,7% mai mici față de ianuarie 2016.
Încasările din TVA au înregistrat o scădere dramatică față de ianuarie 2016, cu 24,8%.
Pe de altă parte, cheltuielile bugetului general consolidat, de 16,2 miliarde lei, au crescut cu 3,5% față de aceeași perioadă din anul precedent.
Execuția bugetară s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde lei (0,37% din PIB), în scădere de la 4,7 miliarde lei (0,62% din PIB) în ianuarie 2016.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii