Ziarul Unirea

ANAF cere românilor care lucrează în străinătate să-și declarate veniturile. Care sunt amenzile

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Agenția Națională de Administrare Fiscală le reamintește românilor care muncesc în străinătate și stau mai mult de 183 de zile să își declare veniturile.

ANAF realizează schimb reciproc de informații cu diverse state, în baza Convențiilor, pentru evitarea dublei impuneri, pentru prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit şi pe capital.

ELIT

“Având în vedere aceste aspecte, invităm contribuabilii care primesc solicitări de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora şi de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere şi a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor convențiilor de evitare a dublei impuneri şi a Codului fiscal“, se arată într-un comunicat ANAF.

În situația în care fiscul solicită prezentarea de documente justificative, contribuabilii trebuie să prezinte documentele solicitate, iar în cazul în care acestea sunt emise într-o altă limbă, acestea trebuie să fie însoțite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizați, potrivit prevederilor legale.

Persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depășesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul “Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România“. Cetățenii care nu se prezintă la organul fiscal pentru clarificarea situației fiscale proprie, vor fi verificați de ANAF conform normelor prevăzute de legislația fiscală, în vederea impunerii veniturilor comunicate ca urmare a realizării schimbului internațional de informaţii.

După depunerea chestionarelor, autoritățile fiscale analizează situația concretă a persoanei fizice, luând în considerare prevederile convenției de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului fiscal, după caz, precum şi documentația prezentată de contribuabili în vederea stabilirii rezidenței fiscale.

În vederea informării contribuabililor care au obligația depunerii acestui chestionar şi nu numai, Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe site-ul propriu Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice, ghid accesibil în secţiunea “Asistenţă contribuabili” rubrica “Ghiduri curente” sau prin apelarea telefonică a Call-center-ului Agenţei, la numărul de telefon +4031.403.91.60.

De asemenea, contribuabilii se pot prezenta la sediile unităţilor fiscale, structurile de asistenţă pentru contribuabili.

În ceea ce priveşte amenzile, acestea sunt cuprinse între 50 şi 100 lei, chestionarul trebuind să fie depus în termen de 30 de zile înaintea plecării din ţară.

Sursa: legestart.ro, adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro