Rămâi conectat

Actualitate

AMNISTIA fiscală pentru medicii de familie, adoptată de Camera Deputaţilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, în perioada 2009 –2011, vor beneficia de amnistie fiscală.  Camera Deputaţilor a votat marţi, ca for decizional, o propunere legislativă în acest sens, cu 329 de voturi „pentru”, din 330 posibile.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, cea care a şi iniţat propunerea legislativă în calitate de deputat, a arătat că aceasta prevede exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare pe care medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, în perioada ianuarie 2009 – mai 2011, trebuiau să le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele judeţene de asigurări drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

„Mă bucur că această propunere legislativă a fost susţinută şi votată de aproape toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie şi pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă”, a spus Aurelia Cristea.

În urma unui audit al Curţii de Conturi au fost constatate neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă.

„S-a stabilit că 1.157 de medici care şi-au desfăşurat activitatea în centrele de permanenţă în perioada ianuarie 2009 – mai 2011 să restituie sumele reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare, de care au beneficiat în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene, la care se adaugă dobânzile de întârziere. Sumele care trebuie restituite se ridică, în cazul unor medici care au efectuat gărzi întreaga perioadă, până la 20.000 – 25.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

Proiectul de lege, iniţiat de 41 de parlamentari, a fost deja adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea