Rămâi conectat

Actualitate

Amenzile pentru neplata rovinietei contestate de şoferi, anulate în instanţă în proporție de 70%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şoferii din România au contestat aproximativ 170.000 de amenzi dispuse de CNANDR pentru neplata rovinietei, în ultimii patru ani, instanţa anulând prin sentinţe definitive aproximativ 120.000 dintre sancţiuni, reprezentând peste 70% din total. Pe de altă parte, recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că procesul-verbal de contravenţie transmis pe suport de hârtie şoferilor care circulă fără rovinietă este nul în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.

rovignetaDin procesele-verbale emise prin Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei (SIEGMCR), începând cu data de 01.10.2010 a fost încasată suma de 36.631.550 lei, reprezentând amendă contravenţională, care constituie venit propriu al CNADNR SA, pentru un număr de 217.488 PVCC (procese-verbale de constatare a contravenţiei, n.r.). În perioada 2011 – 2015 au fost contestate în instanţă aproximativ 170.000 procese-verbale de constatare a contravenţiei emise prin SIEGMCR, din care au fost anulate prin sentinţe definitive emise de instanţa de judecată aproximativ 120.000„, se arată într-un răspuns al CNADNR la solicitarea MEDIAFAX.

În prezent, pe rolul instanţelor judecătoreşti se află spre soluţionare un număr de aproximativ 30.000 dosare având ca obiect plângeri contravenţionale împotriva proceselor-verbale de constatare a contravenţiei emise prin SIEGMCR.

În intervalul 2012 – 2014 au fost emise aproape 871.500 de amenzi pentru neplata rovinietei.

CITEȘTE ȘI: AMENZILE pentru rovinietă trimise acasă de CNADNR nu trebuie plătite…

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la jumătatea lunii februarie că procesul-verbal de contravenţie transmis pe suport de hârtie şoferilor care circulă fără rovinietă este nul în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi motivată şi se va publica în Monitorul Oficial, moment de la care devine obligatorie pentru instanţele judecătoreşti. CNADNR SA va ţine cont de argumentele pe care se întemeiază aceasta şi va proceda în consecinţă„, arată reprezentanţii CNADNR.

Suma încasată din vânzarea rovinietei s-a ridicat la 899,2 milioane lei în 2014, faţă de 885,1 milioane lei în 2013 şi 861,7 milioane lei în anul anterior. Sumele nu includ TVA.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Angajări la stat: Casele de Pensii suplimentează cu 1.000 de posturi schemele de personal

Bera Larisa

Publicat

în

Angajări la stat: Casele de Pensii suplimentează cu 1.000 de posturi schemele de personal Potrivit hotărârii HG nr.118/ 2012 modificată miercuri de Guvernul României, a fost aprobat statutul Casei Naționale de Pensii Publice, în scopul implementării serviciilor electronice avansate pentru sistemul național de pensii, în vederea recalculării pensiilor din sistemul public. Citește și: Cum se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea