Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi pe bandă rulantă pentru blăjenii turbulenți. Înjurăturile, scandalul, gălagia și consumul de alcool sancționate de către jandarmi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 9 august a.c., jandarmii din Blaj au aplicat nu mai puţin de şapte sancţiuni contravenţionale. Toate faptele ilegale au fost săvârşite de localnici, cele mai numeroase fiind actele de tulburare a liniştii publice.

 

1. În jurul orei 21.30, în urma unui apel la 112, un echipaj din cadrul Jandarmeriei Blaj a intervenit pe strada Livezii şi a aplanat un conflict familial. La faţa locului jandarmii au constatat că doi soţi, aflaţi chiar pe stradă, se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă, deranjând prin aceasta ordinea şi liniştea publică şi  provocând indignarea trecătorilor. Cei doi au fost identificaţi ca fiind V.M. Otilia, de 29 de ani şi V. Dorel, în vârstă de 32 de ani şi, în funcţie de vinovăţie,  au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris, respectiv amendă în valoare de 200 de lei.

 

2. Patru tineri – doi băieţi şi două fete – au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 200 de lei deoarece au fost surprinşi pe strada M. Kogălniceanu din localitate în timp ce deranjau locuitorii din zonă prin strigăte şi larmă. Prezenţa şi acţiunile celor patru au fost semnalate în jurul orei 22.00 prin apel la 112. Adiţional sancţiunii contravenţionale, tinerii au primit recomandarea de a-şi revizui comportamentul, în sensul adaptării acestuia prevederilor legale care reglementează traiul în societate, aşa cum sunt surprinse de Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicata*) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

2. În jurul ori 24.00,  C.G. Alexandru, în vârstă de 29 de ani,  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei deoarece a fost surprins consumând alcool într-un loc public, respectiv strada Piaţa 1918.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte Inspectoratul Jude’ean de Jandarmerie Alba  reamintește cetățenilor că, potrivit prevederilor Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicata*), consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea