Rămâi conectat

Actualitate

Amenzi mult mai mari și ridicarea mașinilor pentru șoferii care parchează pe locurile persoanelor cu handicap – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi mult mai mari și ridicarea mașinilor pentru șoferii care parchează pe locurile persoanelor cu handicap – PROIECT.

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și nu au acest drept ar putea primi amenzi foarte mari, iar mașina le-ar putea fi ridicată. Aceste măsuri se regăsesc într-un proiect de act normativ pus recent în atenția deputaților pentru dezbatere.

Practic, propunerea legislativă stipulează înăsprirea acțiunile aplicate persoanelor care nu permit persoanelor cu handicap să beneficieze de drepturile ce li se cuvin. Mai exact, cei ce parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap fără să aibă acest drept vor risca, dacă măsurile prevăzute de proiectul de act normativ vor ajunge să se aplice, să primească amenzi consistente, ce vor putea ajunge până la 10.000 de lei.

Suplimentar, pe lângă amenda pe care o vor primi, șoferilor care își parchează mașina într-un loc rezervat unei persoane cu dizabilități li se va ridica și autovehiculul. Documentul prevede că se va sancționa “parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei – 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. În prezent, ocuparea unui loc destinat persoanelor cu handicap fără a avea acest drept poate aduce șoferilor amenzi de până la 2.000 de lei.

Inițiatorii proiectului de act normativ precizează că obiectivul general al acestuia este “de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică”.

Totodată, ei consideră că legislația privind drepturile persoanelor cu dizabilități ar trebui “să răspundă nevoilor reale ale persoanelor cu handicap în ceea ce privește accesibilitatea în toate mediile societății, fără bariere, să răspundă nevoilor reale sociale și economice, să țină pasul cu noile tehnologii și tendințe în acest sens și să creeze mecanisme eficiente atât în ceea ce privește creșterea gradului de accesibilizare, cât și să instituie mecanisme de sancționare care să stimuleze conformarea cu obligațiile stipulate de lege”.

Atenţie! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de ambele Camere ale Parlamentului, să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea