Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Amenzi consistente pentru tulburarea liniștii publice începând cu 2024: Vor putea fi sanctionați cei care dau muzica prea tare, indiferent de locație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi consistente pentru tulburarea liniștii publice începând cu 2024: Vor putea fi sanctionați cei care dau muzica prea tare, indiferent de locație

Noul an aduce cu sine schimbări semnificative pentru românii amatori de petreceri zgomotoase, deoarece amenzile pentru tulburarea liniștii publice au fost majorate considerabil.

Conform unei decizii recente a Curții Constituționale a României, legislația privind ordinea și liniștea publică se va modifica în 2024, afectând în special pe cei care preferă să asculte muzică la intensități extreme, creând astfel disconfort pentru cei din jur.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Până în prezent, petrecerile zgomotoase atrăgeau sancțiuni doar în mediul urban, însă o modificare esențială va elimina această distincție. Indiferent de locul în care sunt organizate, astfel de evenimente vor fi acum supuse amenzilor mai mari. Această schimbare vine în urma unei sesizări la Curtea Constituțională care viza egalizarea sancțiunilor între mediul rural și cel urban.

Noul proiect de lege urmărește să aducă la zi prevederile Legii 61/1991 privind sancționarea încălcărilor normelor de conviețuire socială și a ordinii publice, în concordanță cu Decizia CCR 368/2022. O modificare importantă constă în eliminarea sintagmei „în mediul urban” din prevederile legate de sancțiuni pentru petrecerile zgomotoase.

Astfel, începând cu 2024, organizarea de petreceri private cu utilizarea de aparatură muzicală la un volum care tulbură liniștea locuitorilor în corturi, spații neacoperite sau alte amenajări situate în apropierea imobilelor cu destinația de locuințe sau caracter social va fi sancționată cu amenzi considerabile, care se vor dubla față de prevederile anterioare.

Citește și: Principalele măsuri fiscale din 2024: TVA majorat, noi taxe, cresc pensiile și salariile bugetarilor, dar și punctul de amendă

Conform noului proiect, amenzile pentru astfel de activități vor crește de la 2.000 și 3.000 de lei, la 6.000 de lei în 2024. Această majorare se aplică și în cazul recidivei într-un interval de 72 de ore, aducând riscul de a presta activități în folosul comunității pentru cei care continuă să încalce prevederile legale. Astfel, românii vor trebui să fie mai conștienți de impactul petrecerilor lor asupra liniștii publice, având în vedere noile amenzi și sancțiuni impuse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea