Rămâi conectat

Politică Administrație

Ambasadorul SUA la București, la Alba Iulia, prima reacție după ce a aflat că va fi înlocuit: Nu îl cunosc pe Zuckerman. Nu ştiu când mi se va încheia mandatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că nu știe când i se va încheia mandatul, iar acest lucru depinde de Senatul Satelor Unite, precizând că nu îl cunoaște pe Adrian Zuckerman, nominalizat în locul său de Donald Trump.

Întrebat de jurnaliști ce va face după ce i se va încheia mandatul de ambasador, întrucât  preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman, Hans Klemm a spus, miercuri, la Alba Iulia, că nu știe când i se va termina mandatul.

”În final, depinde de Senatul SUA. Imediat după ce președintele face o propunere de numire în funcție, trebuie confirmat în funcție, trebuie să ajungă la post. Aceasta perioadă ne va oferi mie și soției mele puțin timp pentru a stabili ce vom face ulterior”, a spus Hans Klemm.

De asemenea, Hans Klemm a afirmat că nu îl cunoaște pe Adrian Zuckerman.

Totodată, fiind solicitat să spună câteva cuvinte despre mandatul său din România, Hans Klemm a spus, râzând, că ”încă nu s-a încheiat”, iar despre acest lucru va vorbi ulterior.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a găzduit miercuri un eveniment omagial dedicat personalității președintelui american Thomas Woodrow Wilson, la care a participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

La finalul manifestării, Klemm a primit, din partea autorităților județene, un crochiu cu figura președintelui Wilson. Tot cu această ocazie a fost prezentat în premieră bustul în bronz al lui Thomas Woodrow Wilson, lucrare realizată de artistul albaiulian Stefan Bințințan.

„Suntem foarte recunoscători Consiliului Județean din Alba și Muzeului Unirii pentru recunoașterea meritelor președintelui Woodrow Wilson astăzi. Este un bust frumos și măreț realizat de un artist aici în Alba. Ne oferă o oportunitate de a omagia contribuția președintelui Wilson nu doar în încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ci și în articularea principiilor autodeterminării, independenței politice și economice, ceea ce au reprezentat o sursa de inspirație pentru cei care au proclamat unirea României și a României Mari, aici, în Alba Iulia, în decembrie 1918. Suntem foarte recunoscători Muzeului și Consiliului județean pentru invitația de a participa la această ceremonie și suntem foarte onorați, atât ambasada, cat și eu că fostul nostru președinte este recunoscut”, a mai spus Klemm, la finalul manifestării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea