Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alpin 57 Lux își consolidează echipa de management și îl numește pe Petru Sopa în funcția de director comercial

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alpin 57 Lux își consolidează echipa de management și îl numește pe Petru Sopa în funcția de director comercial

Alpin 57 Lux, una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, anunță consolidarea echipei de management prin numirea lui Petru Sopa în funcția de Director comercial, începând cu luna decembrie.

Cu o experiență de peste 20 ani în industria FMCG, acesta va coordona dezvoltarea operațiunilor comerciale ale producătorului român pe piața locală, în ritmul alert de evoluție estimat de companie pentru 2022. El se va ocupa de extinderea afacerilor, axându-se cu precădere pe îmbunătățirea performanței în canalul Modern Trade. Petru Sopa are o carieră solidă în domeniu, care include coordonarea echipelor de vânzări ale unor importante companii din România, cum ar fi Nestle, Scandia, Hame România sau Prefera Foods.

“Mă bucur să fac parte din echipa Alpin 57 Lux, într-un moment în care compania își accelerează creșterea și expansiunea și continuă construirea unor branduri de înghețată puternice pe piața din România.  Pentru mine, această funcție este o nouă provocare și totodată o ocazie excelentă să explorez mai îndeaproape o piață mare, foarte competitivă, cum este piața de înghețată. Am găsit aici un portofoliu aflat în plină dezvoltare care, alături de echipa mea, va fi pus în valoare printr-o nouă strategie comercială care va avea ca prim obiectiv dezvoltarea distribuției numerice și ponderate, creșterea vizibilității Grupului Food Union în România, dar și creșterea cotei de piață în următorii ani”, a declarat Petru Sopa, noul Director comercial Alpin 57 Lux, parte a Grupului Food Union.

“Alpin 57 Lux își propune să se conecteze accelerat la rețeaua globală Food Union, care este o sursă inepuizabilă de expertiză și bune practici în domeniul înghețatei. Food Union setează și identifică tendințe globale de consum care sunt exploatate și puse în practică de cea mai bună echipă de cercetare și dezvoltare în lansarea unor produse inovatoare care reușesc să surprindă consumatorii de fiecare dată. Avem ambiții și obiective mărețe într-un ritm de creștere alert, într-un proces constant de îmbunătățire a produselor pe care le oferim clienților noștri. Nu este o misiune ușoară, dar consider că echipa noastră a căpătat plus valoare datorită experienței și viziunii lui Petru Sopa, aflat acum într-o poziție foarte importantă în compania noastră. Acum avem o echipă consolidată, cu  specialiști în funcțiile cheie și suntem pregătiți să dezvoltăm noi parteneriate strategice în anul 2022,” a declarat Mihaela Cuturescu, Director general Alpin 57 Lux.

Începând cu 17 noiembrie 2021, Mihaela Cuturescu a fost numită în funcția de Director general al companiei Alpin 57 Lux, producător român de înghețată cu sediul în Sebeș, județul Alba. Anterior acestei poziții, Mihaela a ocupat funcția de Director financiar al Alpin 57 Lux. Mihaela Cuturescu va continua să consolideze organizația care reprezintă cu mândrie atât tradițiile românești de fabricare a înghețatei, cât și inovațiile centrate pe consumator. Promovarea Mihaelei a venit pe marginea rezultatelor obținute după mai bine de patru ani petrecuți în echipa de management locală.

Mihaela Cuturescu are o experiență de peste 15 ani în corporate finance, cu expertiză semnificativă în procese specifice ciclului tranzacțiilor, de la inițiere până la implementare în România. Timp de  10 ani, Mihaela a fost Manager Transaction Advisory Services la EY România, acumulând experiență în servicii de analiză diagnostic, finanțe corporative și  audit financiar extern în domenii ca: sănătate, energie și utilități, bunuri industriale, telecom sau FMCG. În 2016, an în care Alpin 57 Lux a fost preluată de trustul Food Union, Mihaela a devenit Director financiar în cadrul companiei.

DESPRE ALPIN 57 LUX

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Înființată de Ioan Istrate ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de trustul Food Union în 2016. Cu zeci de ani de experiență și creștere continuă bazată pe inovație, Alpin 57 Lux este unul dintre jucătorii de top în industria înghețatei, produselor de patiserie și în segmentul de legume congelate. Alpin 57 Lux are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt sortimentele de înghețată premium Transalpina, Fulg de Nea – cornet negru care a câștigat titlul „Produsul Anului pentru inovație în categoria înghețată” în 2021, mărcile de înghețată legendare Polar și Sandwich, înghețată fără zahăr adaugat, cu număr redus de calorii, Suplette și mărci de înghețată pentru copii precum Tedi (marca licențiată, deținută de Maspex Group Poland). Din 2001, Alpin 57 Lux a început producția și distributia unei game variate de produse de patiserie și brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează aproximativ 20% din vânzările totale ale lui Alpin 57 Lux. Alpin 57 Lux își desfășoară activitatea în fabrica din Sebeș, județul Alba. Fabrica este situată pe o platformă industrială nouă, care dispune de spații de producție și depozitare de ultimă generație, certificate prin IFS Food version 7, ISO 22 000:2018 si BSCI – The Business Social Compliance Initiative. Fondatorul Alpin57Lux, Ioan Istrate, rămâne în companie, în calitate de membru non executiv în Consiliul de Administrație.

DESPRE FOOD UNION

Food Union este un jucător important în industria de bunuri de larg consum, dezvoltând mărci locale și oferind produse delicioase în Europa, Belarus, Rusia, China și Asia Pacific. Food Union este principalul producător de înghețată în Țările Baltice și Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia și Belarus deține o poziție solidă.

Food Union Group este un jucător dinamic în sectorul european de producție și prelucrare a produselor lactate. Strategia grupului a fost de a achiziționa și dezvolta mărci naționale de top din întreaga Europă. Grupul este format din două dintre cele mai mari companii de produse lactate și înghețată din Letonia – Rīgas piena kombināts și Valmieras piens. Grupul include cel mai mare producător de înghețată din Estonia și Lituania – Premia TKH și Premia KPC, cel mai mare producător danez de înghețată – Premier Is, precum și compania daneză de livrare a înghețatei la ușă – Hjem Is, compania de înghețată din Norvegia – Isbjør, dar și compania de livrare a înghețatei la ușa – Den Norske Isbilen,  producătorul român de înghețată Alpin57Lux, compania de înghețată din Belarus  – Ingman Ice Cream și cel mai mare producător de înghețată din Rusia – Khladokombinat. Grupul Food Union este deținut de compania de investiții Meridian Capital Limited din Hong Kong și de PAG, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative

Bogdan Ilea

Publicat

în

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative În mini-vacanță un efectiv de peste 180 de polițiști sunt pregătiți să asigure liniștea și ordinea publică. IPJ Alba a transmis și un set de recomandări pentru a preveni evenimentele negative. În perioada 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea