Alocaţiile copiilor români. Care sunt țările în care copiii primesc peste 200 de euro pe lună
Alocațiile pentru copii s-au dublat, dar ele au nevoie de o ordonanță de urgență a Guvernului fiind inaplicabile.
De la suma de 84 de lei la 150, alocațiile pentru copii s-au dublat. „Votați responsabil”, a îndemnat iniţiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartău fără să știe că bugetul avea prevăzut doar sumele pentru instituții.
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat amendamentul lui Sighiartău la bugetul Ministerului Muncii pe anul 2019 prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie.
Astfel, guvernul PSD-ALDE va trebui să îndrepte situația și să emită o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze corect majorările de alocaţii pentru copii, conform unei postări pe pagina de Facebook a PSD.
Alocațiile au crescut de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii între 0-2 ani – de la 200 de lei la 300 de lei.
Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi ”pentru”, 119 ”împotriv㔺i o abţinere. Potrivit situaţiei votului, în favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari şi de la PSD, ALDE şi UDMR.
Totuși, sumele sunt infime față de ce primesc copiii în alte țări. În Germania, alocațiile sunt 190 de euro pentru copii, aproximativ 900 de lei pe lună, în Austria alocațiile variază de la 100 la 120 de euro, iar în Franța copiii primesc 130 de euro.
Cel mai mult primesc copii în Luxemburg unde un copil primește după 6 ani suma de 285 de euro pe lună.
Chiar și vecinii noștrii ungurii dau alocații mai mari, de 40 de euro pentru fiecare copil, adică aproape 180 de lei. În schimb, în Polonia alocațiile sunt aproape de nivel occidental, de peste 100 de euro pentru un copil.
Majoritatea țărilor europene acordă mai mult de la al doilea copil în sus.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție Premierul Ilie Bolojan a semnat miercuri, 23 iulie 2025, decizia de eliberare din funcția de președinte al ANPC a lui Cristian Popescu Piedone, în urma analizei documentelor primite de la ANPC și DNA, din care reiese că acesta […]
PENSII 2025 | Peste 440.000 de români au accesat, în primele șase luni ale anului, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“
PENSII 2025 | Peste 440.000 de români au accesat, în primele șase luni ale anului, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“ În primul semestru al anului 2025, peste 347.000 de români au accesat, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“, disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și au identificat fondul […]