Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an
Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an
Începând cu luna ianuarie, tinerii și copiii din România vor primi mai mulți bani la alocație, având loc o majorare de 13,8%, în funcție de rata inflației.
Începând cu luna ianuarie 2024, alocațiile copiilor de până la doi ani au crescut cu 88 de lei, primind, în prezent, 719 lei. Pentru elevii de până la 18 ani, este vorba de o creștere cu 36 de lei, vorbind de o alocație de 292 de lei.
Când vor intra în conturi primele alocații mărite din 2024
Potrivit autorităților, primele alocații majorate cu 13,8% vor fi primite de copiii din România începând cu luna februarie.
„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.
3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit observatornews.ro.
Alocațiile sunt acordate pe data de 8 ale fiecărei luni pe card. În cazul în care aceasta este o zi de weekend, banii vor fi transferați vineri sau luni, în funcție de decizia agenției care este responsabilă de plăți.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]