Rămâi conectat

Actualitate

Alina Pinca și Tudor Furdui Iancu, vedete pe scena festivalului ”Vară, vară, primăvară” de la Sibiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La finele săptămânii trecute, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, sprijinit de CJ Sibiu, a organizat festivalul-concurs ”Vară, vară, primăvară”, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.furdui

Pe scenă au urcat concurenţi din judeţele Timiş, Caraş Severin, Alba, Suceava, Iaşi, Teleorman, Prahova, Argeş, Dolj, Bistriţa Năsăud şi Sibiu. Din cei 45 de concurenți înscriși inițial la cea de-a XIX-a ediție a festivalului-concurs “Vară, vară, primăvară!”, după preselecție, au rămas 16. Membrii juriului au fost muzicologul Eugenia Florea, președintele juriului, Silvia Macrea, directorul festivalului și managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul – Junii Sibiului”, etnomuzicologul Elise Stan, cercetătorul științific Ilie Moise, Nineta Popa, interpretă de muzică populară, Marcel Japie, directorul Cercului Militar Sibiu, profesorul de canto Carmen Popovici Dumbravă, Dorin Grama, directorul Favorit TV, post care va prelua spectacolele, și Mădălina Ancuța Mîrza, laureată a Marelui Premiu de anul trecut. Marele Premiu al festivalului a ajuns în județul Alba, la Tudor Furdui Iancu, fiul cunoscutului interpret Nicolae Furdui Iancu.

Marele Premiu a fost câștigat de Tudor Furdui Iancu, trofeul fiindu-i înmânat de Silvia Macrea. “Vreau să mulțumesc, în primul rând, juriului, care mă apreciază și a considerat că merit acest trofeu minunat al acestui prestigios festival de gen din România, mulțumesc orchestrei Ansamblului și dirijorului Gabriel Popescu pentru acompaniamentul extraordinar, publicului, care m-ați susținut, m-ați aplaudat, tatălui meu care, în mod firesc, este modelul meu de la care am și moștenit acest talent, și, nu în ultimul rând, mamei mele, care, deși este profesor de matematică, a fost cea care m-a încurajat cel mai mult și m-a ambiționat să intru în lumea muzicală și să continui ceea ce a adus tatăl meu în fața dumneavoastră de mai bine de 30 de ani”, a spus Tudor. Tânărul câștigător a adăugat că dedică acest trofeu mamei sale, care vineri, 27 martie, și-a sărbătorit ziua de naștere. Pe scenă, sâmbătă, a urcat și tatăl lui, care a spus că este mândru de reușitele fiului. “Ceea ce simte orice părinte pentru copilul său. Asta am simțit și eu astăzi. Și mă bucur că Tudor a luat această hotărâre, aceea de a păși pe scenă, măcar el, dacă Maria a renunțat, deși ar putea veni și ea cu siguranță. Eu îl felicit pe Tudor și mă bucur pentru el, pentru rezultatele lui”, a spus Nicolae Furdui Iancu, care, la finalul serii, a bucurat publicul cu câteva melodii și cu glasul său impresionant. Sibiul a fost reprezentat de Teodora Ciocănea, din Miercurea Sibiului, care a primit Premiul de Popularitate, și de Aliana Vecerzan, care a câștigat unul dintre premiile CJCPCT “Cindrelul-Junii” Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

În seara de gală a laureaților, cunoscuta interpretă de folclor de pe Târnave, Alina Pinca și-a lansat și CD-ul intitulat „Vin ciobanii muntelui”. Conjudețeana noastră, Alina Pinca, este și la primul mandat în fruntea Școlii populare de arte și meserii din Sibiu, funcție pe care o ocupă din 2011. ”Am reușit să creștem foarte mult vizibilitatea acestei școli în ultima perioadă. Avem 118 elevi numai la canto popular, de exemplu”, spune tânăra directoare. Alina Pinca a adresat mulțumiri tuturor colaboratorilor săi, Silviei Macrea, care i-a oferit debutul pe scena sibiană, pe postul de solist al Ansamblului “Junii” Sibiu, Ijac Music Production, prin Dan Ijac, orchestrei Ansamblului și Elisei Stan. “Nu i-am descoperit eu pe toți, dar am pus și eu o părticică din știința și sufletul meu la cărămida care a stat la temelia carierei lor artistice, și am făcut-o cu mare drag”, a spus Elise Stan, care semnează și recenzia CD-ului. Alina Pinca a încântat publicul cu șase piese de pe CD-ul cu 14 melodii, toate aplaudate îndelung. Artista, originară din Blaj, a spus că modelul ei, în muzică, a fost Lucreția Ciobanu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ministrul Agriculturii: Producția de grâu din acest an este mai mică, cu 15-18% comparativ cu cea a anului 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii: Producția de grâu din acest an este mai mică, cu 15-18% comparativ cu cea a anului 2021

Anul acesta, producția de grâu este cu 15-18% mai mică în comparație cu cea înregistrată în anul 2021, anunță Petr Daea, ministrul Agriculturii, care a mai precizat că în cursul săptămânii viitoare va prezenta cifrele exacte.

Producţia de grâu din acest an este cu 15% – 18% mai mică faţă de cea înregistrată în 2021, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că va prezenta săptămâna viitoare cifrele exacte.

Elit - Gustul Desăvârșit

„(Producţia de grâu) este mai mică decât anul trecut, între 15% şi maxim 18% (mai mică) faţă de anul trecut”, a afirmat Daea, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrului Agriculturii a informat că recoltarea grâului a fost finalizată în toată ţara, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate cifrele oficiale. El a menţionat că recolta de anul acesta asigură atât consumul intern, cât şi disponibilităţi pentru export.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele care se află în dificultate financiară, sprijinite de către ANPC. Cine poate beneficia de ajutor

Persoanele care se află în dificultate financiară pot fi sprijinite de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

Astfel, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii şi nu le mai pot face faţă pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul întâlnirii periodice a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central – organism care reuneşte reprezentanţi ai ANPC, ai Ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Protecţiei Sociale, al Justiţiei şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – care s-a desfăşurat pe 10 august 2022, cu participarea vicepreşedintelui ANPC, Sebastian Hotca, au fost discutate condiţiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 şi posibilităţile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Acest demers este necesar pentru ca legislaţia în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluţia economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.

‘Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvenţă a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta şi pentru alte lămuriri, îi aşteptăm la sediile noastre din toată ţara, pentru a le oferi consiliere gratuită şi sprijin’, a spus Ruxandra Badea, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice

Prin procedura de insolvenţă a persoanelor fizice, este reglementată situaţia în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an. Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile şi nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare şi au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă pot beneficia de ştergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC sau pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvenţă din cadrul comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 80% din românii care lucrează de acasă ar reveni la birou dacă angajatorul ar acorda beneficii: Sondaj

Un sondaj realizat de o platformă de recrutare online arată că ăeste două treimi dintre români lucrează exclusiv de acasă sau împart biroul de la domiciliu cu cel din sediul companiei, iar cei mai mulţi salariaţi ar merge fizic mai de la locul de muncă dacă angajatorul le-ar oferi o serie de beneficii.

Conform datelor centralizate, în prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou.

Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă, arată un sondaj BestJobs preluat de Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, pe lista beneficiilor se află: mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând, acces nelimitat la fructe şi cafea (21%). Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât şi pentru poziţiile pentru care recrutează în prezent prin platforma online, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate şi abonamentele sau asigurările private de sănătate. De asemenea, bonusurile de performanţă sau pentru vacanţă, programele de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafeaua la birou, programul flexibil, decontarea transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă se află pe lista doleanţelor salariaţilor.

Pe de altă parte, mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură în prezent de facilităţi „extra” la actualul loc de muncă, cum ar fi să aibă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

Şase din zece angajaţi afirmă că şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de către angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea