Alimente-minune care calmează disconfortul gastric, după masa copioasă de Crăciun
Mâncărurile tradiţionale de pe masa de Crăciun sunt deosebit de gustoase, dar dacă le consumi cu poftă sau în exces pot să îți facă rău.
După ce ai savurat o masă copioasă alături de cei dragi, poate să apară senzaţia de greaţă. E bine să ştii, totuşi, că există alimente care pot avea efect de ameliorare a greţurilor şi de calmare a stomacului, scrie observator.tv.
Iată trei dintre acestea:
1. Ghimbirul – acest remediu natural este folosit de secole pentru tratarea tulburărilor digestive, dar mai ales pentru ameliorarea senzaţiei de greaţă. Totul se datorează fitochimicalelor pe care acesta le conţine. Aşadar, poți consuma ghimbir proaspăt sau pudră – circa o jumătate de linguriţă la un pahar de limonadă.
2. Menta – aroma revigornată a mentei aduce un plus de confort în episoadele de greaţă. Efectele sale se văd cel mai bine când este mestecată crudă sau preparată sub formă de ceai.
3. Merele – aceste fructe conţin cantităţi importante de fibre, care combat rapid senzaţia de greaţă. Deci, sucul de mere şi piureul din aceste fructe sunt ideale pentru calmarea disconfortului gastric.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]